Презентація "Матеріали до уроку. Фізичні властивості води".

Про матеріал
Пропоную до уваги матеріал до уроку за темою " Фізичні властивості води" у вигляді презентації. Презентація може бути цікава вчителям хімії, матеріал якої можно використати при підготовці до уроків.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Відділ освіти Добропільської міської ради Навчально – виховний комплекс «Загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів №7 – дошкільний навчальний заклад» Матеріали до уроку за темою « Фізичні властивості води» ( Для учнів 7,8.9,11 класів ) Учитель хімії навчально – виховного комплексу «Загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів №7 – дошкільний навчальний заклад» Джос Людмила Григорівна м. Добропілля 2020р.

Номер слайду 2

Вода — термін, який має кілька значень.Вода - багатозначний термін. (Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.)

Номер слайду 3

Що знаємо про властивості води.

Номер слайду 4

Фізичні властивості води 1.Прозора 2.Відсутній запах 3.Без кольору 4.Відсутній вкус 5.Універсальний розчинник 6.Розтікається 7. Відсутня власна форма

Номер слайду 5

Агрегатний стан води

Номер слайду 6

Отже, фізичні властивості води:

Номер слайду 7

Незвичайні властивості води Тверді речовини краще розчиняються за підвищеної температури, гази – за низької температури й підвищеного тиску.

Номер слайду 8

Незвичайні властивості води У рідкому стані вода практично не стискається, за охолодження від +4 до 0 °С розширюється. Найбільшу густину (1 г/см3) вода має за температури +4 0С. Лід має більший об’єм, ніж рідка вода, тому в нього менша густина, ніж у води (0,9 г/см3). Шар льоду захищає глибокі водойми від промерзання і забезпечує в них існування живих організмів.

Номер слайду 9

Незвичайні властивості води Вода має високу теплоємність. Охолодивши 1 м3 води на 1 0С, можна нагріти 1000 м3 повітря на 3 0С. Клімат на островах більш помірний, ніж на материках.

Номер слайду 10

Незвичайні властивості води У води висока теплота пароутворення. Після купання влітку нам не жарко, поки вода випаровується з поверхні нашого тіла.

Номер слайду 11

Незвичайні властивості води Вода не проводить електричний струм, а розчини солей проводять.

Номер слайду 12

Отже: Вода — найважливіша рідина на Землі Без неї не може існувати життя.

ppt
Додано
10 серпня 2020
Переглядів
647
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку