Презентація "Материки й частину світу" 8 клас

Про матеріал
Презентація для використання на уроках географії у 8 класі для дітей з інтелектуальними порушеннями
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Материки й частини світу

Номер слайду 2

Що вивчає географія материків?Географія материків і океанів вивчає природні умови й багатства материків і океанів та проблеми їх використання, дає уявлення про особливості населення світу.

Номер слайду 3

Океани на планеті Земля. На Землі є чотири океани: Тихий океан. Атлантичний океан.Індійський океан. Північний Льодовитий океан.

Номер слайду 4

Материк, або континент – велика ділянка суші, оточена з усіх сторін водою. На планеті Земля нараховують шість материків – Євразія, Північна Америка, Південна Америка, Африка, Антарктида, Австралія. 

Номер слайду 5

Східна півкуля: Євразія, Африка, Австралія. Західна півкуля: Північна Америка й Південна Америка. Навколо Південного полюса в обох півкулях розташована Антарктида

Номер слайду 6

З давніх-давен сушу нашої планети поділяють на частини світу. Частина світу – це материк або частина материка разом із прилеглими островами. Шість частин світу: Європа, Азія, Африка, Америка Австралія, Антарктида.

Номер слайду 7

На одному материку ЄВРАЗІЯ розмістилися дві частини світу: ЄВРОПА ТА АЗІЯ. Два материки ПІВНІЧНА АМЕРИКА й ПІВДЕННА АМЕРИКА утворюють одну частину світу АМЕРИКА

Номер слайду 8

Євразія – найбільший за площею материк земної кулі та єдиний материк, який омивається водами всіх чотирьох океанів. На його території три теплові пояси: холодний, помірний і жаркий. Це спричиняє різні природні умови у яких ростуть різноманітні рослини і живе безліч тварин.

Номер слайду 9

Африка – другий за розміром материк. Його назва пішла від племені арфів. Тут знаходиться найбільша пустеля світу – Сахара (вдень температура сягає +60 градусів). Найдовша в світі річка – Ніл. Екватор перетинає Африку майже посередині, тому це найжаркіший материк.

Номер слайду 10

Північна Америка – третій за величиною материк. Природа надзвичайно різноманітна, бо з півночі на південь змінюються природні умови . Найповноводніша річка – Міссісіпі. Більшість рослин і тварин, які мешкають на материку, поширені і на інших материках,зокрема в Євразії. на півночі материк омивається Північним Льодовитим океаном, зі сходу – Атлантичним, а на заході – Тихим океаном.

Номер слайду 11

Південна Америка – це найвологіший материк Землі. Опади випадають на його територію нерівномірно. Амазонка найповноводніша річка Землі. Найвищі вершини гір Анд вкриті вічними снігами. На заході береги Південної Америки омивають води Тихого океану, на сході – Атлантичного океану.

Номер слайду 12

Австралія – найменший і найсухіший материк. Австралію можна назвати “Країною все навпаки” , бо тут у липні - зима, у січні -літо. Дерева скидають кору. Тварини носять своїх малят у “сумках”. На сході Австралію омивають води Тихого океану, а з півночі, заходу й півдня – Індійський океан.

Номер слайду 13

Антарктида – це велетенська “льодова пустеля”, найхолодніший материк Землі. Шар льоду сягає 5 км. На ній знаходиться Південний полюс. Тут можна побачити тільки один схід і один захід сонця на рік. Найнижча температура мінус вісімдесят дев`ять градусів. Антарктиду омивають Тихий, Атлантичний та Індійський океани.

Номер слайду 14

План вивчення материків:1. Географічне положення.2. Обриси берегів, океани й моря, що омивають материк, острови й півострови.3. Природа материка: рельєф, клімат, річки й озера.4. Рослинний і тваринний світ материка.5. Населення та держави.

Номер слайду 15

ЗАПАМ’ЯТАЙТЕ!Материків (континентів) на Землі шість: Євразія, Африка, Північна Америка, Південна Америка, Австралія, Антарктида. На материках знаходяться шість частин світу: Європа, Азія, Африка, Америка, Австралія, Антарктида.

Номер слайду 16

Домашнє завдання:1. Записати у зошит план вивчення материків2. Переглянути навчальне відео за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=XZbvea. GUKs. M

pptx
Пов’язані теми
Правознавство, Презентації
Інкл
Додано
27 серпня
Переглядів
267
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку