Презентація "Майстер-клас"

Про матеріал
Сучасна освіта – це освіта для людини. Її стрижнем є розвиваюча складова, виховання здатності до самоосвіти і саморозвитку особистості, яка вміє використовувати набуті знання і вміння для розв’язання проблем, критично мислити, опрацьовувати різноманітну інформацію, прагне змінити на краще своє життя. Над темою «Використання інформаційно-комунікаційних технологій на уроках математики і фізики» працюю вже 3 роки. Комп’ютер дозволяє підсилити мотивацію навчання, робить процес більш цікавим, створює жвавий, робочий настрій, полегшує роботу по засвоєнню матеріалу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майстер-клас вчителя математики Стецюк С.А. «Використання в роботі інтернет-ресурсів» *

Номер слайду 2

Ми змінили своє оточення так радикально, що тепер повинні змінювати себе, щоб жити в цьому новому оточенні Норберт Вінер, американський вчений, математик і філософ Теперішнє покоління дітей ще називають поколінням мобільного інтернету. Актуальність ідеї зумовлена сучасною дійсністю, яка вимагає від педагога високого професіоналізму, володіння сучасними технологіями навчання та виховання, бажання та вміння постійно вчитися та самовдосконалюватися. Тому нагальною потребою сьогодення є використання новітніх інформаційних технологій для проведення сучасних та ефективних уроків, індивідуальних занять, дистанційного навчання. Це вимога часу!

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Кращі інструменти для навчання 2020 року

Номер слайду 5

Я роблю це так!

Номер слайду 6

Лепбук-багатофункціональна розкладна папка, що містить ніші й кріплення для різноманітного дидактичного матеріалу. Навчаю дітей використовувати можливості інтернету для виготовлення цікавої наочності. Діти полюбляють виготовляти лепбуки-це сприяє розвитку творчого потенціалу, а також учні узагальнюють та удосконалюють знання з теми. Інтернет-ресурси: Вікіпедія Пошук Google DuckDuckGo *

Номер слайду 7

Кроссенс – головоломка нового покоління, побудована на асоціаціях Ця унікальна ідея належить письменнику, педагогу і математику Сергію Федіну і доктору технічних наук, художнику і філософу Володимиру Бусленко. Кросcенс уперше був надрукований у 2002 році у журналі «Наука і життя». Він являє собою асоціативний ланцюжок, замкнутий у стандартне поле із дев’яти квадратів (як у грі «Хрестики-нулики»).  Дев’ять зображень розташовані в ньому таким чином, що кожен малюнок має зв’язок із попереднім і наступним, а центральний об’єднує за змістом відразу декілька. Зв’язок може бути як поверхневий, так і змістовний. Але в будь-якому випадку це прекрасне завдання для розвитку логічного і творчого мислення.  Кроссенс – це сучасний методичний прийом візуалізації навчального матеріалу.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Хмари тегів (хмара слів, або зважений список, представлена (-ий) візуально) — це візуальне подання ключових слів. Word Art – багатофункціональний англомовний сервіс для створення хмар слів. З його допомогою можна створювати яскраві хмари різної форми. WordArt – програма, яка була створена у 2009 році під назвою Tagul та перейменована у 2017 році.

Номер слайду 12

Можливості використання хмари слів  на уроці:  - в «хмару» можна "зашифрувати" тему уроку, яку учні повинні визначити;  - «хмара» може слугувати в якості опорного конспекту для подачі нового матеріалу чи його узагальнення;  - можна запропонувати дітям прочитати в «хмарі» головне питання, на яке необхідно знайти відповідь протягом уроку;  - скласти речення або розповідь, використовуючи якомога більше слів з «хмари»;  - показати «хмару», складену зі слів, що відповідають темі уроку, і попросити пояснити їх зміст; - перетворити нудний текст в цікаву головоломку; повторити основні поняття теми, що вивчається.

Номер слайду 13

LearningApps.org - безкоштовний сервіс для створення інтерактивних ігрових додатків для навчання. Сайт LearningApps.org - це наукова розробка Центру ІТ-ресурсів з Педагогічного коледжу Берна. Програма була розроблена з метою сприяння створення викладачами інтерактивних модулів, інтегрованих в навчальний курс, і тепер успішно використовується в освітньому середовищі. Перевагами сервісу LearningApps.org : привабливий та зручний в користуванні інтерфейс, проста іконографія, зрозуміла навігація, мобільність, інтеграція з іншими сайтами та, що не менш важливо, сайт доступний українською мовою; сервіс має цінність й тому, що можна експортувати створені ресурси і вбудовувати їх у блог, презентацію чи інший документ за допомогою гіперпосилань; дозволяє використовувати існуючі ресурси, розміщені користувачами як моделі - дуже корисна функція, яка дозволяє економити час при створенні нових ресурсів.     можливість створювати робочі класи, кожна з яких має пароль доступу. Сервіс одночасно може використовувати декілька класів; кожний створений у додатку ресурс може бути використаний як самостійне завдання на уроці або домашнє завдання; також можна тематично об'єднати окремі завдання різних видів.  

Номер слайду 14

Маю персональний сайт https://stetsyukteacher.blogspot.com/ На сьогоднішній день в школі запроваджується платформа HUMAN. Це спеціальна віртуальна освітня платформа, яка дає змогу працювати з учнями дистанційно. Будь який android під’єднаний до інтернету, що має аккаунт Google, може працювати в цій мережі. Вчитель розроблює форми контролю знань учнів, надає матеріал для опрацювання, час для розв’язання завдань, оцінює учнів. На уроках за допомогою планшетів можна дистанційно кожному учневі відправити серію відеороликів з дослідами та поясненнями. Думаю, що застосування комп’ютера в освітньому середовищі – ідея, час якої настав. Майбутнє за новими технологіями в освіті. Використовуйте інформаційні ресурси з користю!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Бессмертная Лариса Іванівна
    Актуально для вчителів під час дистанційного навчання.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Пов’язані теми
Фізика, Майстер-класи
Додано
1 березня 2021
Переглядів
1274
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку