Презентація. Майстер клас. Щур-миша символ 2020 року. Джутові вироби

Про матеріал
Джут - рослина, яку імпортують. З яких країн він потрапляє в Україну та якої якості? Джут – рослина типу нашої коноплі, яка культивується у теплому і вологому тропічному кліматі на родючих ґрунтах і вирощується як прядильна культура. Виготовлення миші з джуту.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Щур, миша - символ 2020 року. Майстер – клас . Джутові вироби. Підготувала: керівник гуртка “Народні ремесла” районного позашкільного закладу “Волноваської станції юних техніків”Марина Михайлівна Севостьянова

Номер слайду 2

Все про джут. Джут - рослина, яку імпортують. З яких країн він потрапляє в Україну та якої якості?Джут – рослина типу нашої коноплі, яка культивується у теплому і вологому тропічному кліматі на родючих ґрунтах і вирощується як прядильна культура. Основні країни, де вирощується джут - Бангладеш та Індія. Джут, вирощений в Бангладеш, вважається кращої якості. Там навіть є своє міністерство джуту. З цієї рослини отримують джутове волокно, з якого виробляють джутову пряжу. Чи поділяється джут на види, класи?Існують два основних види джуту,  які розрізняються за кольором  волокна – бурий джут та білий джут. З білого джуту виробляють  волокно світлого кольору.

Номер слайду 3

Джут – це натуральне волокно. Популярним він став завдяки своїй екологічності. Вироби з цього матеріалу не поступаються своєю красою та вишуканістю. Для нашої роботи знадобиться: Прозорий клей, який не приклеюється до поліетилену. Ножиці. Пінцет. Джутовий шнур. Мішковина. Крем для рук. Файл офісний. Придбати матеріали необхідні для творчості можна абсолютно в будь-якому господарському магазині. Фахівці радять змастити руки кремом перед роботою, що забезпечить більш швидке зняття клею з рук.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

1 етап :підготовка тулубу. Для тулубу майбутньої миші я використала звичайну пластикову пляшку від води об’ємом 0,5 л;Для початку треба зрізати горлечко у пляшки;Отвір, який утворився після зрізу треба закрити. Для цього можна використати скотч і намотати на горлечко так , щоб було схоже на овал голови. Тепер можна починати клеїти джут. Спочатку намощуємо пляшку клеєм, але не всю одразу і намотуємо джут так щоб не залишалось прогалин. І так поки не обмотаєте всю пляшку. ТУЛУБ ГОТОВИЙ

Номер слайду 6

II етап:робимо лапки. Для лапок я беру декоративний дріт. Дріт треба скрутити та на нього намотати скотч утворивши потрібну товщину лапок. Потім змащувати клеєм та намотувати джут. Поки клей не висох згинаємо наші лапки до потрібної форми. Далі, за допомогою клейового пістолету приклеїмо лапки до тулубу. Так само виготовляємо хвіст для миші.

Номер слайду 7

III етап:робимо ніс та вуха. Для виготовлення носу: робимо невеликий конус із картону, та обклеюємо джутом. Для вух: вирізаємо з мішковини потрібної форми вуха. Готові вуха потрібно покласти на шматок поліетилену та за допомогою пінцету наклеїти ободок ( це може бути будь-яка товста нитка або мотузка) Ще, вуха можна прикрасити на свій смак.

Номер слайду 8

IV етап:формування готового виробу. На останньому етапі виготовлення нашої миші ми формуємо, приклеюємо всі деталі: лапки, хвіст, ніс, вуха. Для очей і кінчика носа: можна використати гудзики або вирізати їх з фетру. Все, готово!Залишилося одягнути нашу мишу та прикрасити її на Ваш смак. В мене вийшло так.

Номер слайду 9

Дякую за увагу!

pptx
Додано
5 листопада 2020
Переглядів
551
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку