Презентація Майстер-клас "Виготовлення панно «Різдвяна писанка» у техніці кінусайги"

Про матеріал
Виготовлення панно приурочено до назви конкурсу "Різдвяна писанка", виконано японською (клаптиковою) технікою. Даний вид роботи розвиває естетичний смак, дрібну моторику пальців рук та зацікавлює учнів своєю незвичайністю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майстер-клас Виготовлення панно«Різдвяна писанка» у техніці кінусайги. Розробила вчитель трудового навчання. Олійник Ольга Миколаївна

Номер слайду 2

Інструменти та матеріали: Лист пінополістиролу, лінійка, олівець, канцелярський ніж, манікюрна пилка, ножиці, клей, крейда, двосторонній скоч, атласна тканина різних кольорів та відтінків

Номер слайду 3

Технологія виготовлення:1. Знаходимо будь яку ілюстрацію на зимову тематику і збільшуємо її розмір.2. Вирізаємо овальної форми по контуру.

Номер слайду 4

3. Для полегшення роботи розфарбуємо ілюстрацію тими кольорами, в яких ми бажаємо бачити панно.4. Прикладаємо до пінополістиролу малюнок і обводимо маркером по контуру.

Номер слайду 5

5. Відкладаємо припуск 3 см, обрізаємо канцелярським ножем.6. За допомогою скочу прикріплюємо малюнок на основу.

Номер слайду 6

7. Ножем під прямим кутом прорізаємо по контуру частину малюнка, отримуємо паперову викрійку.8. Прикладаємо викрійку до зворотнього боку тканини, обводимо з припусками 0,5 см, вирізаємо.9. Накладаємо деталь на місце вирізування і за допомогою манікюрної пилки вставляємо краї в прорізи.

Номер слайду 7

10. Поступово заповнюємо всю площину малюнка.

Номер слайду 8

11. Після того, як закінчили роботу з тканиною, переходимо до оздоблення краю по контуру виробу технікою декупаж (нарізаємо серветку на шматочки, на змащену клеєм поверхню обережно їх прикладаємо і розгладжуємо).12. Після просушування декупажну поверхню лакуємо (за бажанням додаємо блискіток).

Номер слайду 9

13. Приклеємо пташкам очі і наша «Різдвяна писанка» готова!

pptx
Пов’язані теми
Технології, 9 клас, Майстер-класи
Інкл
Додано
16 грудня 2019
Переглядів
2732
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку