Презентація " Мережево східних мелодій"

Про матеріал
презентація на допомогу учням і вчителям. до підручника Л. Масол "Мистецтво" 5 клас НУШ. музичне мистецтво урок №7 "Мережево східних мелодій".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

мережево Східних медій5 клас НУШ

Номер слайду 2

Арабеска … яке цікаве й загадкове слово у ньому відчувається аромат садів, в уяві постають примхливі візирунки чарівних орнаментів. Аробеска втілює уявлення людини про бескінечність світу

Номер слайду 3

Німецький композитор Роберт Шуман намалював східний орнамент музичними засобами. Одна з його пєс називається Аробеска. Її медодії переплітаються ніби нескінченні візерунки. Щоб передати нескінченність руху в музиці композитор використав форму рондо

Номер слайду 4

Східні танці відображали світосприймання людей, гармонію Всесвіту. Арабські танцівниці зазвичай одягнуті в широкі шовкові спідниці шалі з тонких прозорих тканин. Вони використовуюь спеціальні атрибути:глек, бубен (тамбурин)

Номер слайду 5

Китайські на корейські танці виконують з віялами та парасольками вбиралися в шовкові спідниці - кльош та блузки з довгими рукавами, шо розвивалися під час руху, підсилюючи ефект кружляння.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

В індійський танцях надзвичайно розвинута міміка, вираз очей. За допомогою жестів (“мудр”) танцівниці розповідають певний зміст, який треба вміти розшифрувати.

Номер слайду 8

Характерна особливість східниїх танців – рухливість переважно верхніх частинтіла, водночас ноги майже не рухаються,. Рухи танцю , його форми розготання на сцені – коло, півколо, ланцюжок, спіраль, часто нагадують елементи орнаменту.

Номер слайду 9

Індуси надавали танцю магічного значення. Навіть своїх богів вони зображували танцюючими, приміром Шиву. При храмах були танцівниці – баядерки, які присвячували своє життя служінню богам.

Номер слайду 10

К. ХасуїА. Хірошіге. Японська народна пісня «Сакура». Передай настрій пісні уявивши її в кольоровій гамі.

pptx
Додано
20 січня 2023
Переглядів
806
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку