Презентація " Мета: навчити учнів дотримувати правил уживання займенників з прийменниками в усному та писемному мовленні; розвивати вміння дітей змінювати займенники за відмінками"

Про матеріал
Дана презентація до уроку з української мови в 4 класі " Уживання займенників із прийменниками . Закріплення вивченого." Завдяки презентації урок буде цікавішим і допоможе дітям краще закріпити вивчений матеріал.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок з української мови. Никорак Лідія Василівна

Номер слайду 2

Уважно слухати,Розумно мислити,Охоче відповідати,Каліграфічно писати.

Номер слайду 3

Каліграфічна хвилинкаснвесна

Номер слайду 4

Поради синоптика

Номер слайду 5

Словниковий диктант

Номер слайду 6

Словниковий диктант. Шістнадцять, п ‘ятдесят , шістсот, п’ятсот, шість, сімдесяти, у тебе, шістдесяти, вісімдесяти, десять, п’ять, п’ятнадцять.

Номер слайду 7

Тема уроку. Уживання займенників із прийменниками . Закріплення вивченого.

Номер слайду 8

Асоціативний кущзайменник

Номер слайду 9

Робота з прислів’ямиа) Шапка велика, та під шапкою порожньо. б) Про людину ти можеш судити тоді, коли був з людиною в дорозі чи жив під однією покрівлею. в) Щоб віл допомагав тобі, доглядай за волом.

Номер слайду 10

Робота з прислів’ямиа) Шапка велика, та під нею порожньо. б) Про людину ти можеш судити тоді, коли був з нею в дорозі чи жив під однією покрівлею. в) Щоб віл допомагав тобі, доглядай за ним.

Номер слайду 11

Робота з підручником. Вправа 290

Номер слайду 12

Робота з правилом. С.128

Номер слайду 13

Фізкультхвилинка

Номер слайду 14

Робота в групці

Номер слайду 15

Правила роботи в групіПрацюють всі. Кожний пропонує варіант відповіді по черзі. Говорити коротко і чітко. Головне не перебивати один одного. Критикуй не товариша, а ідею. Ми працюємо разом, щоб було добре всім. Культурна людина вміє не тільки говорити, а й слухати.

Номер слайду 16

Весна, вона, вітерець, він, хмари, земля, її, квіти.

Номер слайду 17

Домашнє завдання. Вправа 294, правило с.128

Номер слайду 18

РЕФЛЕКСІЯЩо здивувало тебе сьогодні на уроці? Чому?Що із вивченого сьогодні, на твій погляд, важливе? Чому?Про що ти хотів би дізнатися більше? Чому?Що розбудило в тобі цікавість? Чи змінилася твоя увага на уроці, коли тобі стало цікаво?

Номер слайду 19

Підкресли ті вислови, з якими ти згідний (або доповни речення) ЗНАЮ: Займенник – це …… У реченні виступає….. Займенник змінюються за …. УМІЮ : Визначати в реченні займенник Змінювати займенники Ставити питання до займенника ЦІНУЮ Нові знання Думку товариша Корисні поради

Номер слайду 20

Дякую за увагу

pptx
Додано
18 березня 2019
Переглядів
2417
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку