Презентація Метод проектів

Про матеріал
Метод проектів як ефективний засіб формування навичок самостійної діяльності учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“ Три шляхи ведуть до знань: шлях роздумів – найблагородніший, шлях наслідування – найлегший, і шлях дослідження – найважчий ” Конфуцій Метод проектів як ефективний засіб формування навичок самостійної діяльності учнів. Провідна ідея: Активізація самостійної пізнавальної діяльності учнів шляхом використання методу проектів для формування ключових компетентностей школярів

Номер слайду 2

Ідеї педагогічної діяльності Пріорітетність гуманізації у проектуванні навчального процесу; Домінування діалогічної взаємодії вчителя та учнів; Побудова цілісної моделі урочної,позаурочної та сомостіїної діяльності; Сприяння розвитку та сомовдосконаленню особистості учня; Діяльнісний підхід до процесу здобуття знань; Індивідуалізація навчання; Створення умов для саморозвитку та самовиховання; Розвиток системного мислення,формування власногї точки зору; Оволодіння навичкамі дослідницької діяльності; Креативність-здатність перетворювати будь яку діяльність у творчій процес тощо.

Номер слайду 3

Головні принципи діяльності. Гуманізація; Культуро логічність та культуро відповідність; Оптимізація навчального процесу; Науковість та інтегративність; Особиста спрямованість; Системність і послідовність у роботі; Єдність освітніх,розвивальних та виховальних функцій; Доступність; Зв’язок із життям.

Номер слайду 4

Теоретична основа досвіду Гуманістичний підхід до навчання й виховання(Л.Виготьський,В.Сухомлиньский); Методика та технологія інноваційного навчання(К.Баханов,О.Пометун,Л.Пироженко,Г.Фрейман); Гуманізація школи(С.Гончаренко); Особистісно-орієнтоване навчання(В.Кремень,О.Савченко,І.Якиманська); Положення про навчальну діяльність(П.Гальперін,В.Давидов,Л.Занков,І.Лернер); Розвиток критичного мислення як основи творчості(С.Векслер).

Номер слайду 5

Використовувані педагогічні технології Класно-урочна; Особистісно-орієнтована( І.Якиманська); Розвивально-навчальна(Л.Занкова); Проблемного навчання (Д.Дьюї,І.Погорєлов,В.Самофалов,В.Дьяченко,І.Первін,М.Імраєв,Р.Нізамов); Інтерактивні Проектні (метод проектів)

Номер слайду 6

Складові досвіду роботи Залучення школярів до творчої діяльності через участь у роботі відділень Малої академії наук України,предметних олімпіадах та різноманітних конкурсах. Формування рис громадянина-патріота та залучення школярів до активної суспільно корисної та соціальної діяльності.

Номер слайду 7

Завдання вчителя з формування творчої особистості учня Сприяти розвитку інтересу та поваги до подій історії,культурних надбані; Виховувати у кожного школяра загальнолюдські цінності орієнтації,якості справжнього громадянина; Формувати й розвивати в учнів критичне мислення,здатність виробити свій погляд і бути толерантним,виявляючи повагу до поглядів інших.

Номер слайду 8

Я хочу виховати учня,який…. Хоче й уміє постійно вчитись,підвищувати свій рівень; Виявляє таланти й здібності; Знаходить вихід з будь-якої ситуації; Прислухається до думки інших,маючи при цьому власну; Виявляє гнучкість мислення; Активно співпрацює з іншими; Грамотно та коректно спілкується; Визначає мету,передбачає результати та дає оцінку своїй діяльності; Підтримує товаришів,допомагає їм; Продуктивно працює як індивідуально,так і в колективі; Приймає справедливі та гуманні рушення; Поважає будь-яку людину; Шанобливо ставиться до історичних та культурних цінностей; Є свідомим громадянином своєї держави.

Номер слайду 9

“ Уявіть собі дівчинку, яка зшила собі сукню. Якщо вона вклала душу у свою роботу, працювала охоче, з любов’ю, самостійно зробила викройку і вигадала фасон сукні, самостійно його пошила, то це і є зразок типового проекту, в самому педагогічному розумінні цього слова ” В.Х. Кілпатрік Метод проектів - це система навчально-пізнавальних прийомів, які дозволяють розв’язати різні проблеми в результаті самостійних,колективних, інтерактивних дій учнів та обов’язкових презентацій результатів роботи

Номер слайду 10

Традиційна педагогіка Інтерактивні методи

Номер слайду 11

В основі методу проектів лежить розвиток навичок високого рівня критичного мислення; пізнавальних навичок; умінь орієнтуватись в інформаційному просторі; умінь самостійно конструювати свої знання.

Номер слайду 12

Загальна схема проекту

Номер слайду 13

Вміння висловлювати та доводити власну точку зору (за допомогою технології)

Номер слайду 14

Вміння відстоювати та аргументувати свою позицію (за допомогою технології)

Номер слайду 15

Дослідницька робота учнів, матеріали краєзнавчого характеру. Гетьман Богдан Хмельницький та його «Березневі статті» Степан Бандера. Історія міст і сіл України(краєзнавча робота учнівської молоді) Історія Пологівського району (дослідницька робота учнів) Гетьман Пилип Орлик Голодомор в Україні Церковний лад Запорізьких козаків. Хронологія Українських гетьманів. Україна в період другої світової війни( 1939-1945) Україна в період досталізації( 1953-1964) Україна у відбудованій період(1945-1953)

ppt
Додано
24 квітня 2020
Переглядів
571
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку