Презентація методичної розробки до підручника Т.В Воронцової " Найрозумніші тварини"

Про матеріал

Презентація методичної розробки до підручника Т.В Воронцової "Найрозумніші тварини".НУШ 3 клас

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Найрозумніші тварини. Підготувала : вчитель початкових класів Трунова Юлія Геннадіївна

Номер слайду 2

Погляньте у віконечко. (Діти протягують руку). Чомусь сховалось сонечко. (Знизують плечима). А ми засвітимо сонечко. (Показують на себе). Таке велике сонечко. (Руки в сторони). Таке веселе сонечко. (Посміхаються один одному). Я – сонечко! (Показують на себе). Ти – сонечко! (Показують один на одного). Ми – сонечка! (Беруться за руки). Ми – світимося всі!

Номер слайду 3

Ворони використовують каміння потрібного розміру ,щоб розбити яйця.

Номер слайду 4

Шимпанзе уміють додавати.

Номер слайду 5

Великі мавпи, дельфіни,слони і сороки впізнають себе у дзеркалі.

Номер слайду 6

Слони піклуються про покалічених членів стада

Номер слайду 7

Мавпи дражнят тигренят: тягають за хвости ,вуха,гладять і тікають.

Номер слайду 8

Горіхвки пам’ятають,де вони заховали насіння. А це близко 5 тисяч схованок.

Номер слайду 9

Хвилинка цікавинка1. Шимпанзе відносяться до роду сімейства гомініди загону приматів.2. Шимпанзе найбільше нагадують людей серед представників царства тварин. Шимпанзе – найближчі родичі людей. Наш з ними генофонд збігається на 98,7%, тобто люди і шимпанзе мільйони років тому мали однакових предків. Вважається, що еволюційний шлях людини і шимпанзе розійшовся близько 6 мільйонів років тому.3. Шимпанзе — дивно схожі на нас, людей, мавпи. Вони розумні, легко піддаються навчанню і дуже прив’язуються до людей, якщо, звичайно, ті добре до них ставляться. Багато людей в захваті від цих тварин унаслідок їх фізичної схожості з людьми.

Номер слайду 10

Хвилинка цікавинка. Слони пам'ятають майже все. У цих тварин дуже великий мозок - він важить приблизно 5 кг і в ньому уміщається величезна кількість інформації, яка зберігається багато-багато років. Ось, наприклад, був випадок в одному з американських заповідників. Одного разу туди привезли нову слониху. На подив співробітників, одна з місцевих слоних її впізнала і їй дуже зраділа. Виявилося, що тварини знайомі по цирку, в якому разом працювали... 23 роки тому.

Номер слайду 11

тваринивороншимпанзедельфінслонсорокагоріхівка. Асоціативний кущ

Номер слайду 12

Кумедні загадки про тварин. У нашої бабусі сидить дід у кожусі, проти печі гріється, без води умиється. (Кіт)Не баранчик і не кіт, носить шубу цілий рік. Шуба сіра – це для літа, а зимою – інша свита. (Заєць)Без рук, без ніг, а по землі ходить. (Змія)Нам потрібні голки для шиття, а кому потрібні голки для життя? (Їжак)Хто на своїй голові ліс носить? (Олень)Взимку спить, влітку – вулики ворушить. (Ведмідь)Сірий, ікластий, хоче вівцю вкрасти. (Вовк)В лісі вогник рудуватий, шишки лускає завзято. (Білка)Куди повзе – за собою хату везе. (Черепаха)По горах, по долинах, ходить шуба і свитина. (Вівця)

Номер слайду 13

Дидактична гра «Побудуй слоника з цеглинок LEGO»

Номер слайду 14

Зроби з паперу оригамі слоника

Номер слайду 15

Рефлексія

pptx
Додано
12 грудня 2021
Переглядів
892
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку