Презентація "Ми українці: честь і слава незламним!"

Про матеріал
Презентація "Ми українці: честь і слава незламним!" складена з метою виховувати в дітей любов до рідної країни.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Тема: «Ми українці:честь і слава незламним!»

Номер слайду 3

Девіз уроку: «Може, десь земля є краща й вища, а над нею – небо золоте, та мені найкраща та, де вишня, та, де вишня мамина цвіте»

Номер слайду 4

Номер слайду 5

На що схожа перша буква в слові Україна?Так на розлоге дерево. Ця буква є символом того, який багатий наш край своєю природою: широкими ланами, густими лісами, красивими парками, скверами, садами.

Номер слайду 6

Які рослини є символом України

Номер слайду 7

Без верби і калини нема України. Кожен народ знає свої символи – оспівані образи дерев, кущів, квітів. Вони з давніх давен уособлюють чарівну красу нашої неньки України. Духовну міць народу, засвідчують любов до рідної землі.

Номер слайду 8

- Багатство природи нашого краю не давало спокою сусіднім державам. Вони з усіх боків дерлися на нашу землю. Хто ж захищав Україну від ворогів в ті далекі часи? На яку букву схоже зображення козака на коні ?- Пам'ятником відважним козакам назавжди залишиться друга буква.

Номер слайду 9

Унікальний козацький човен Чайка - наш!Наша гордість – Запорізька Січ!Незламний дух кобзарства – наш!Всесвітньовідомий танок гопак - наш!

Номер слайду 10

- Продовжуємо козацьку тему, тему захисту рідного краю. Уважно поглянемо на цю букву. На що вона схожа?

Номер слайду 11

- Важко уявити козака без шаблі.- А яка техніка є на озброєнні в сучасної української армії?

Номер слайду 12

м

Номер слайду 13

Номер слайду 14

А ще з букви р починається слово, яке є символом України. Про нього можна дізнатись, відгадавши загадку: Україну прикрашає голуба, мов небо, стрічка. Кожен з нас з дитинства знає, То біжить до моря ...

Номер слайду 15

Яка річка протікає у нашій місцевості?Вода – найцінніший скарб, подарований природою! Кількість річок по всій українській території оцінюють числом у 30 000. Кожна річка на шляху ворога наче фортеця. І форсування цих річок дається ворогам великою ціною.

Номер слайду 16

Кургани (могили) захисників рідної землі. Україна протягом всього існування зазнавала нападів від інших країн. Мужні герої захищали рідну землю ціною власного життя. Кургани (могили) видно здалеку, вони зберігають пам’ять про загиблих захисників рідної землі багато століть. Історичний символізм цих могил високо цінував Тарас Шевченко. Він був співцем зовнішньої краси могил, як символ давньої слави і волі України.

Номер слайду 17

- Багато поколінь українських воїнів захищали рідну землю і свою віру. Кожен українець має пам’ятати своїх минулих і сучасних героїв. Українці переважно є православними християнами. У християн є традиція, коли хочуть пом'янути когось із близьких людей, то запалюють у церкві свічку. Такою свічкою, що не дасть нам ніколи забути про кращих синів і дочок України, буде буква Ї.

Номер слайду 18

- Козаки, сучасні воїни живуть і борються у суво-рих умовах, але гарний настрій, бадьорість допо-магає їм зберігати велику силу духу. Великою підмогою на службі, на війні є бадьора, військова пісня. Багато пісень складено вже після початку цієї війни проти України. І підтвердженням цьому є наступна буква, яка хоч і має одну струну, але схожа на бандуру, кобзу і нагадує про любов українців до пісні, музики.

Номер слайду 19

- Кобзарі через пісню доносили до кожного українця інформацію про важливі, історичні події, героїв минулого, віру у майбутнє України. Недарма ж геній українсь-кого народу Тарас Шевченко назвав збірку своїх віршів «Кобзарем», і самого поета народ також кличе великим Кобзарем.- Чи знаєте ви козацькі, або сучасні воєнні чи патріотичні пісні. Давайте заспіваємо сучасну пісню про козаків.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

- Остання буква в слові Україна нагадує нам старовинну українську хату, тобто наш з вами дім, у якому живе сім'я кожного з нас. Сім'я – це наша родина, рід.

Номер слайду 22

За рікою голубою Три шляхи в Карпати. Там свят-вечір з колядою Вчились віншувати.Із-під криги, із-під льоду Гонить хвиля воду: Нема роду переводу Та й не буде зроду! ... Загули мости кленові, Розцвіли зірниці. Довкіл столу всі братове, Біля них сестриці. Рід великий, край багатий, Лине пісня з поля: Будем долі віншувати, Щоб вродила доля. Щоб дала нам щастя, вроду І живлющу воду. Нема роду переводу І не буде зроду!

Номер слайду 23

Зараз український народ згуртувався наче одна родина. Україна стала одним домом для усіх українців. Багато наших громадян втратили власні домівки і їх прихистили в інших містах і селах не лише України, а й усього світу. Але всі, хто вимушено покинув власну Батьківщину, мріють повернутися на рідну землю і відбудовувати зруйноване ворогом, будувати нову процвітаючу країну, зміцнювати державу. Тому українці почали ще більше цінувати державні символи. А які ви знаєте державні символи України?

Номер слайду 24

Згідно з Конституцією України, державними символами України є: Державний Прапор України. Державний Герб України. Державний Гімн України

Номер слайду 25

ПРАПОРПрапора мого полотнище Загаси червоне вогнище. Висуши криваві ріки Краї нашому навіки. Хай заграють у тобі Фарби жовто-голубі. Допоможуть хай нам жити Синє небо й поле жита.

Номер слайду 26

ТРИЗУБНаш герб — тризуб. У ньому сила. Отця небесного і сина. Уважно придивись до нього —На Духа схожий він Святого,Що голубом злетів з небесІ у людських серцях воскрес. Тризуб, немов сім’я єдина,Де тато, мама і дитина. Живуть у мирі і любовіНа Україні вольній, новій. Віра Паронова

Номер слайду 27

ДЕРЖАВНИЙ ГІМН УКРАЇНИЩе не вмерла України ні слава, ні воля. Ще нам, браття українці, усміхнеться доля. Згинуть наші вороженьки, як роса на сонці,Запануєм і ми, браття, у своїй сторонці. Душу й тіло ми положим за нашу свободуІ покажем, що ми, браття, козацького роду. Станем, браття, в бій кривавий від Сяну до Дону,В ріднім краю панувати не дамо нікому;Чорне море ще всміхнеться, дід Дніпро зрадіє,Ще у нашій Україні доленька наспіє. Душу, тіло ми положим за нашу свободу,І покажем, що ми, браття, козацького роду. А завзяття, праця щира свого ще докаже,Ще ся волі в Україні піснь гучна розляже,За Карпати відоб’ється, згомонить степами,України слава стане поміж ворогами. Душу, тіло ми положим за нашу свободу,І покажем, що ми, браття, козацького роду. Павло Чубинський

Номер слайду 28

- Незалежність і воля завойовуються в боротьбі. Ціною єднання і зусиль багатьох людей. Ціною втрат і перемог. Український народ завжди відстоював свою гідність і свою свободу. Боровся і перемагав! І сьогодні ми захищаємо суверенітет і територіальну цілісність своєї держави. Гинуть наші найкращі патріоти. Ми схиляємось перед героями-захисниками. І пам'ятаємо подвиг кожного.

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Миру в Україні - бути!Миру хочуть добрі людиІ дорослі, і маліПрагнуть миру на Землі!

Номер слайду 31

Всім серцем любіть Україну свою, І вічні ми будемо з нею. В. Сосюра

Номер слайду 32

pptx
Додано
19 січня 2023
Переглядів
649
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку