Презентація Михайло Слабошпицький "Брат знаменитого воротаря"

Про матеріал
Презентація Михайло Слабошпицький "Брат знаменитого воротаря"до уроку літературного читання, 4 клас
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Михайло Слабошпицький «Брат знаменитого воротаря»

Номер слайду 2

Миха́йло Федо́тович Слабошпи́цький (нар. 28 липня 1946, Мар'янівка, Черкаська область. /У цьому селищі 23 серпня, напередодні 30-ї річниці Незалежності України, відкрили новий арт-об'єкт "Серце України/ — пом. 30 травня 2021, Київ) — Михайло Слабошпицький дуже любив дітей: він входив в дитячий світ так легко й невимушено, як входить людина, шо не згубила бодай найменшої крихітки власного дитинства. І то до найдрібніших деталей. Його оповідання та казки дуже добрі. Ця доброта розлита на кожній сторінці. Він вчив нас лагідно всміхатися, промовляти ласкаві слова, любити одне одного. Український прозаїк і літературний критик. Працював у пресі. Був головним редактором газет і журналів. Автор понад двох з половиною десятків різножанрових книжок. Серед них — казки, оповідання й повісті для дітей, літературні портрети, біографічна проза. Активно займався громадською діяльністю. Один із засновників міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика. Головний редактор видавництва «Ярославів Вал».

Номер слайду 3

— Які види спорту ви знаєте?— Чи любите ви футбол?— Яких відомих футболістів ви знаєте? А хто знає сучасних футболістів України?Всесвітньо відомий український футболіст Андрій… Найвідоміший львівський футбольний клуб… — Які європейські футбольні клуби ви знаєте?— Якого кольору картка, яку дає суддя як штрафну? — Скільки людей має бути у футбольній команді? Шевченко«Карпати»Жовта, червона11

Номер слайду 4

1. Читання оповідання вчителем до слів «мовчатиме, як риба».— Хто головні герої оповідання?— Про що ви дізналися із цієї частини тексту?— Опишіть день, коли відбувалися події, описані в оповіданні.(Неділя — день особливий. День великого футболу.) 2. Словникова робота. Знехотя — неохоче. Бутси — взуття для гри у футбол. Гетри – елемент спортивної форми. Вони входять до складу комплекту форми професійних футболістів (у яких під гетрами кріпляться спеціальні захисні щитки, потрібні для захисту від ударів но ногах).

Номер слайду 5

Пошукова робота.— Знайдіть у тексті речення, в яких є словосполучення: «Олег раз по раз…»; «ходячи між рядами…».«Костикові хочеться…», «оплески на трибунах…»; «суперник рветься»;«Олега з букетами».

Номер слайду 6

Пошукова робота.«поспішають на стадіон»; «готується терпіти»;«нищечком зітхає»;«охатиме від захвату»;«починається розминка»;«з першим номером на спині»«Через усе поле до нього»;«зовсім серйозно сказав Олег.»

Номер слайду 7

Поєднайте. Не вчи вченого Скоріше небо упаде, аніж. Воротарський хліб. Такі воротаріУдень з вогнем. Мовчати, як. Ловити не з медом.гав. риба.їсти хліба печеного.на дорозі не валяються.шукати треба.мяч опиниться за його спиною в сітці.

Номер слайду 8

Складання плану оповідання.

Номер слайду 9

План1. Неділя — день особливий.2. Старший брат читає книжку.3. Потерпи, ще рано.4. Можна збиратися.5. Костик так замріявся.6. Це мій молодший брат.7. Брат у тебе, скажу, клас!8. Мовчатиме, як риба.

Номер слайду 10

https://naurok.com.ua/test/mihaylo-slaboshpickiy-brat-znamenitogo-vorotarya-1519021.html. Підсумок уроку.— Чи любите ви читати оповідання про спорт? Чому? Домашнє завдання. Виразно читати та переказувати текст. Пройти тест за посиланням:

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Давиденко Вікторія Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Літературне читання 4 клас (Чумарна М. І.)
Додано
12 червня 2022
Переглядів
1004
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку