Презентація "Яки слід повинна залишити людина на землі"

Про матеріал
Цікаві завдання до уроку допоможуть вчителя провести урок під час змішаного та дистанційного навчання"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Пам’ятайте, милі діти, І хлоп’ята, і дівчата! Щоб успіхи чудові мати, Треба гарно всім читати!

Номер слайду 3

На цьому уроці ми продовжимо працювати над творами В. Сухомлинського, вчитися висловлювати власні думки, спостерігати за поведінкою героїв, виділяти головне з прочитаного.

Номер слайду 4

А щоб досягти мети, ви повинні: - гарно читати; - активно і правильно відповідати на запитання; - вміти пояснити значення слів, що зустрічаються у творі; - добре працювати на уроці.

Номер слайду 5

Читання анаграм. Тящасщастя. Гавапоповага. Рістьщищирість. Повільвіадністьвідповідальність. Ністьчуйчуйність

Номер слайду 6

Вправа на розширення поля читання : до кір жи ти ста рий хло пчик май стер зни зують осто ронь най нижчий зга далась випе стував До яких частин мови належать названі слова?

Номер слайду 7

Щоб зрости людиною доброю, чуйною, уважною, необхідно змалку плекати в собі насіння доброти, вчитися творити добро. Подивіться до чарівного люстерка. Кого ви там побачили?

Номер слайду 8

Так, ви побачили себе. Людина – найцінніший скарб. Кожен із вас – особистість. Для чого народжується людина? Людина народжується, щоб бути доброю (рука до серця), розумною (до голови), сильною (руки вгору) і талановитою.

Номер слайду 9

Твори добро. Ти добро лиш твори повсюди. Хай тепло твої повнять груди: Ти посій і доглянь пшеницю,Ти вкопай і почисть криницю. Волю дай, нагодуй пташину,Приласкай і навчи дитину. Бо людина у цьому світіЛиш добро повинна творити!

Номер слайду 10

«ЯКИЙ СЛІД ПОВИННА ЗАЛИШИТИ ЛЮДИНА НА ЗЕМЛІ?»

Номер слайду 11

Старий майстер поставив кам’яний дім. Став збоку й милується ним. “Завтра в ньому поселяться люди”, — з гордістю думав майстер. А тут біля дому гуляв хлопчик. Він скочив на сходинку й залишив слід своєї маленької ніжки на ще не затверділому цементі.

Номер слайду 12

— Навіщо ти псуєш мою роботу? — каже з докором майстер. Хлопчик глянув на відбиток ноги, засміявся і втік. Минуло багато літ. Хлопчик став дорослий. Життя його склалося так, що він часто переїжджав з міста до міста, ніде довго не затримувався, ні до чого не прив’язувався — ні руками, ні душею.

Номер слайду 13

Наспіла старість. Згадав старий чоловік своє рідне село на березі Дніпра. Захотілось йому побувати в рідному селі. Приїхав старий чоловік на свою батьківщину. Зустрічається з людьми, називає своє прізвище, та всі знизують плечима, ніхто не пам’ятає такої людини.

Номер слайду 14

— Що ж ти залишив після себе? — питає старого чоловіка один дідусь. — Чи є в тебе син або дочка?— Немає у мені ні сина, ні дочки, — відповідає старий чоловік.— Може, ти посадив дуба?— Ні, не посадив я дуба...

Номер слайду 15

— Може, ти виплекав поле?— Ні, не виплекав я поля...— Ну, то, виходить, ти пісню склав?— Ні, і пісні я не склав.— То хто ж ти такий? Що ж ти робив цілісіньке життя? — з подивом запитав дідусь.

Номер слайду 16

Нічого не міг відповісти старий чоловік. Згадалась йому та мить, коли він залишив слід на сходинці. Пішов до того дому Стоїть будинок, наче вчора його поставили, а на нижній сходинці — закам’янілий відбиток його маленької ніжки.

Номер слайду 17

“От і все, що залишиться після мене на землі, — з гіркотою думає старий чоловік. — Але ж цього мало, дуже мало... Не так треба було жити!..”

Номер слайду 18

- Чому майстер із докором звернувся до хлопчика?- Як склалося життя хлопчика через багато років?- Про що запитав чоловіка дідусь?- Що згадав старий уже Чоловік на старості років?

Номер слайду 19

Ми сьогодні разомпобудуєм дім,хай цвітуть у ньомуквіти чарівні. Квіти ці любові,добра й чистотипоселімо у кожномусерці назавжди.

Номер слайду 20

Дійсно, тільки праця залишає слід на землі. Людське серце має бути відкритим для добра, людяності, праці. Ось і закінчився наш урок, але не закінчилася дорога добра. Вам ще, діти, жити і йти цією дорогою все своє життя. Хочеться, щоб на цій дорозі ви не згубили людяності, чесності, чуйності.

Номер слайду 21

СТЕЖИНА ДОБРА

pptx
Додано
15 червня 2022
Переглядів
1094
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку