Презентація "Мікеланджело Буонарроті"

Про матеріал
В презентації предсталена творчість одного із найбільш великих та яскравих представників епохи Відродження Мікеланджело Буонарроті
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мікеланджело Буонарроті

Номер слайду 2

Мікеланджело БуонарротіМікеланджело Буонарроті - один із найбільш яскравих великих представників епохи Відродження. Великий і багатогранний творчий шлях видатного майстра - це приголомшливий скульптор, великий живописець, прекрасний архітектор і проникливий, глибоко відчуває поет. Творіння Мікеланджело будуть визнані шедеврами та найвідомішими зразками мистецтва Ренесансу ще за його життя. Творчий потенціал цього Великого людини зробив величезний вплив на мистецтво не тільки тієї історичної епохи, але і на подальший розвиток світової культури. Народився Мікеланджело 6 березня 1475 року в родині небагатого флорентійського дворянина, проживає в місті Капрезе. Знатне походження дозволяло главі сімейства бути членом міської ради, однак, родина не була заможною. Після смерті матері багатодітний батько був змушений віддати 6-річного малюка на виховання в село, його годувальниці. Тут він навчився працювати з різцем і глиною раніше, ніж навчився писати і рахувати.

Номер слайду 3

Початок творчостіЗвернувши увагу на вражаючі здібності сина, Лодовіко Буонарроті віддає його в 1488 році в майстерню до художника Доменіко Гирландай, де Мікеланджело знайомиться з технікою і основними матеріалами. Через рік він навчається скульптурі в художній школі, заснованої Лоренцо Медічі, у відомого скульптора Бертольдо ді Джованні. У цей період Медічі є фактичним правителем Флоренції. Будучи прекрасним поетом, Лоренцо Прекрасний оточує себе найбільш видатними людьми того часу - скульпторами, художниками, філософами, коментаторами, поетами. Він швидко помічає талановитого учня, який працює над скульптурами для колекції Медічі, і в 1490 році поселяє його у себе в палаці. Тут Мікеланджело залишався до смерті свого покровителя в 1492 році. В цей період він знайомиться з філософією неоплатонізму, яка в подальшому мала величезний вплив на його творчість і світогляд.

Номер слайду 4

Тондо «Мадонна Доні» - єдина збережена до наших днів картина Мікеланджело. Вона була написана на замовлення флорентійського банкіра Аньоло Дони, в честь його шлюбу з представницею знаменитого тосканського дворянського роду - Маддалене Строцці. До сих пір розміщена в своїй оригінальній рамі, створеної самим Мікеланджело. Робота знаходиться в флорентійської галереї Уффіци з 1635 року. Існує думка, що переливаються відтінки «Тондо Дони» і хитромудре зображення її «героїв» лягли в основу художнього стилю маньєризм. Роботи Мікеланджело

Номер слайду 5

Мабуть, найвідоміша в світі п'ятиметрова скульптура «Давид» була створена художником всього протягом трьох років. Історія Давида і галіфе - один з найбільш часто інтерпретуються епізодів Біблії в мистецтві. Особливість роботи Мікеланджело в тому, що він став першим художником, який зобразив не переможного Давида після битви з Голіафом, а показав його в напрузі перед легендарним битвою. «Давид» знаходився на площі Синьйорії у Флоренції більше 300 років, поки в 1873 році не був перенесений в Академію красних мистецтв, де знаходиться і сьогодні. Скульптура виставлена ​​під світловим люком, який під неї спеціально розробив італійський архітектор XIX століття Еміліо де Фабріс. В силу своєї неймовірної популярності існує величезна кількість копій і зліпків. Найвідоміші з них знаходяться на площі Синьйорії, в італійському дворику Пушкінського музею і в музеї Альберта і Вікторії. Скульптура «Давид» 

Номер слайду 6

Базиліка Святого Петра. Базиліка Святого Петра, розташована в Ватикані, є найвідомішим твором архітектури епохи Відродження і однієї з двох найбільших церков в світі. У віці 74 років Мікеланджело змінив Антоніо да Сангалло Молодшого на посаді головного архітектора будівлі. Його вважають головним проектувальником великої частини базиліки, і хоча він помер до завершення проекту, саме Мікеланджело довів будівництво до ідеалу.

Номер слайду 7

Скульптура «П'єта»«П'єта» ,як і «Давид» ,визнана однією з найбільших скульптур Мікеланджело. Спочатку створена для похоронної гробниці французького кардинала Жана Білера, ця скульптура зображує Діву Марію, яка тримає тіло Христа після того, як його розіп'яли. В Італії в епоху Відродження цей сюжет часто використовувався для створення похоронних пам'ятників. У VXIII столітті «П'єта» переїхала в базиліку Святого Петра. Одна з найбільш примітних характеристик скульптури в тому, що вона є єдиною роботою, яку підписав художник. За всі роки існування їй було завдано значної шкоди. Один з найгучніших випадків, пов'язаних зі скульптурою, трапився в 1972 році, коли австралійський геолог-психопат Ласло Тот, який уявив себе Христом, накинувся на неї зі скельним молотком. Сьогодні відреставрована «П'єта» зберігається за куленепробивним склом.. 

Номер слайду 8

Дякую за увагу!Фреска «Створення Адама»

pptx
До підручника
Мистецтво 8 клас (Масол Л.М.)
Додано
13 березня 2021
Переглядів
6929
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку