Презентація "Микола Луків" Література рідного краю

Про матеріал
ознайомити учнів із життєвим і творчим шляхом Миколи Луківа, викликати в них інтерес до поетичного слова, заглибити у зміст віршів поета; розвивати вміння учнів орієнтуватися в прочитаному, вдосконалювати навички виразного читання; виховувати в них духовність, людяність,повагу до високих людських почуттів,патріотизм і національну гордість
Зміст слайдів
Номер слайду 1

« …у віршах зневажаю грим, люблю рядки правдиві і відкриті.» М.В.Луків

Номер слайду 2

Мета: ознайомити учнів із життєвим і творчим шляхом Миколи Луківа, викликати в них інтерес до поетичного слова, заглибити у зміст віршів поета; розвивати вміння учнів орієнтуватися в прочитаному, вдосконалювати навички виразного читання; виховувати в них духовність, людяність,повагу до високих людських почуттів,патріотизм і національну гордість

Номер слайду 3

Мені з тобою добре, як ніколи…

Номер слайду 4

Кожен з нас народився, щоб пам'ять лишити для нових поколінь, для прийдешніх часів,

Номер слайду 5

І на догоду ложній славі не творять опуси лукаві, і честь свою не продають…

Номер слайду 6

: «Життя-це поезія, а поезія – життя, хоча нас щоденно штурмує сувора проза буденщини.».

Номер слайду 7

У Мурафській школі. Травень 2002рік.

Номер слайду 8

Надіємося, що зустрінемося

Номер слайду 9

Афоризми із поезій Любов коротша за життя, тому що зради не прощає. Важко жити на землі усім, хто має крила Коли стають до зброї діти,народ цей – не перемогти. Рано ми вмієм любити, пізно – любов шанувати Аби зійти до верховин мети – Знайди опору у собі самому.

Номер слайду 10

Ще не шлях, як ним один проходить, шлях – коли мільйони ним ідуть. Я шукаю те, либонь, що маєш і чому ти ще ціни не знаєш… Бо хто зрадив раз, той обмане і зрадить удруге. Серед істин, в сутності мінливих, час одну міняти не посмів: не буває квітів некрасивих, а жінок негарних – поготів. Я стародавній пісні вірним лишусь довіку, в ній – світу прекрасна юність.

Номер слайду 11

Є помилки,які затям,не окупляються й життям. Ні, таки прекрасний наш народ, він і в горі гідність зберігає. Хіба замінить вірш про дрозда пісню дрозда? Замінить? Не вірю. Чи може ворог другом стати? Напевно, може, а таки, як це не гірко визнавати, частіш буває навпаки. А що надбав я за життя земне? Моє багатство – це пісні і діти. Нехай вони переживуть мене, не дай мені їх, доле, пережити.

ppt
Додано
6 вересня 2021
Переглядів
802
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку