Презентація «Міні–музей навчально–виховної роботи в дошкільному закладі»

Про матеріал

Мета – познайомити дітей з історією країни на прикладі народної іграшки, виховувати інтерес до народних промислів, розвивати уяву, художній смак, моторику рук це виготовлення, сповивання, ігри з ляльками.

Перегляд файлу

 

 

   Міні – музеї є складовою системи навчально–виховної роботи      

                         в дошкільному закладі.

З метою долучення дитини до світу мистецтва, розширення її культурного й національного світогляду, формування життєвої компетентності в групі «Віночок» до свята Дня Незалежності було  створено міні – музей: «Бабусина лялька».
Мета його створення - познайомити дітей з історією країни на прикладі народної іграшки, виховувати інтерес до народних промислів, розвивати уяву, художній смак, моторику рук це виготовлення, сповивання, ігри з ляльками.

Ми розповідали про традиції у використанні ляльок, особливості їх виготовлення, читаємо билини, перекази, казки. Граючи з різними ляльками діти відчувають минуле, представляють як грали їхні бабусі, вони вчаться сповивати ляльок.

Міні-музеї сприяють тому, що дитина вже в дитячому садку має можливість стикнутися з прекрасним. Створюючи експонати для міні-мезея діти виявляють творчість, пробують себе у ролі дизайнерів і художників.
Дошкільнята знову і знову поринають у світ мистецтва, переглядаючи музейні експонати, повторно отримують позитивні враження.
Дитина має можливість брати вироби у руки, розглядати їх, обстежувати тактильно, а також переставляти на інше місце, створювати власну експозицію. У звичайному музеї дитина – лише пасивний спостерігач, а тут вона – співавтор.                                                                                                                 

                                  Завдання міні – музеїв:
• збагачення розвивального середовища груп;
• формування в дітей уявлення про справжній музей;
• розвиток творчого мислення;
• поглиблення знань дітей про декоративно – прикладне мистецтво, народні ляльки; обереги рідного краю.
• формування освіченої та розвиненої особистості та сприяння вихованню в неї патріотизму, любові до України, поваги до народних звичаїв, традицій, національних цінностей українського народу.
 

 

docx
Додано
25 вересня 2018
Переглядів
1672
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку