Презентація "Мистецтво дизайну і його види"

Про матеріал

Кожна людина хоче жити і працювати в сучасній комфортній будівлі, користуватися зручними й красивими речами, технічними виробами, предметами вжитку, бути модно одягненою, мати привабливий зовнішній вигляд.

Архітектори та художники почали відігравати значну роль у багатьох галузях промислового виробництва. Так з'явився дизàйн — мистецтво художньої 123 організації простору, інтер'єрів та екстер'єрів приміщень, оформлення технічних і ювелірних виробів, реклами, пакувальної продукції, різноманітного світу речей: від виделки та дитячої книжки до автомобіля й літака.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

МИСТЕЦТВО ДИЗАЙНУ І ЙОГО ВИДИ

Номер слайду 2

Вступ. Кожна людина хоче жити і працювати в сучасній комфортній будівлі, користуватися зручними й красивими речами, технічними виробами, предметами вжитку, бути модно одягненою, мати привабливий зовнішній вигляд.

Номер слайду 3

Дизайнер. Людину, яка займається художньо-проектувальною діяльністю, називають дизàйнером.

Номер слайду 4

З історіїАрхітектори та художники почали відігравати значну роль у багатьох галузях промислового виробництва. Так з’явився дизàйн — мистецтво художньої 123 організації простору, інтер’єрів та екстер’єрів приміщень, оформлення технічних і ювелірних виробів, реклами, пакувальної продукції, різноманітного світу речей: від виделки та дитячої книжки до автомобіля й літака.

Номер слайду 5

Дизайн. Слово «дизайн» буквально перекладається як «творчий задум», «намір», «план», «проект», «креслення», «конструкція». Відтак дизайнер — людина, яка вміє планувати, конструювати, креслити. Це слово стало міжнародним терміном і позначає художньо-конструкторську, проектно-творчу діяльність та її результати.

Номер слайду 6

Види дизайнерської діяльностіпромисловий дизайн дизайн середовищаграфічний дизайн арт-дизайн

Номер слайду 7

Дизайн середовища. Дизайн середовища зорієнтований на розроблення предметного простору задля його естетичної організації, створення гармонійного середовища життєдіяльності людини з метою задоволення її практичних та естетичних потреб.

Номер слайду 8

Графічний дизайн. Графічний дизайн спрямований на візуалізацію інформації, створення графічних знакових систем для оформлення журналів, телепередач, сайтів і графічних елементів для промислових виробів (етикеток, логотипів, емблем тощо).

Номер слайду 9

Арт-дизайн. Арт-дизайн — один із різновидів сучасного дизайну, напрямок так званого чистого (високого мистецтва).

Номер слайду 10

Арт-дизайн. При створенні штучних образів — продуктів арт-дизайну — переважає підхід hand made (вироблено вручну), що ніби передає глядачам тепло людських рук і викликає яскраві художні враження, захоплення незвичністю, естетичні емоції та почуття. Нині арт-дизайн поширюється не лише в інтер’єрах і ландшафтах, але й у ставленні до власного тіла (body-art), а також у художньому оформленні кулінарних страв.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Емблема. Умовне позначення певного поняття чи ідеї за допомогою зображення називається емблемою. Зазвичай емблеми використовують для ідентифікації родів військ, футбольних і хокейних клубів, шкіл й університетів, конкурсів і фестивалів тощо. Емблема має бути чіткою та контрастною у графічному вирішенні, може містити різноманітні, часом досить складні графічні елементи, які повинні легко розпізнаватися. Важливою ознакою емблеми є її рекламна здатність — виразність, лаконічність, естетичність, оригінальність.

Номер слайду 13

Уявіть себе графічним дизайнером і розробіть емблему кабінету мистецтва (матеріали за вибором).

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Костенюк Руслана Михайлівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Кругляк Елена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
9 лютого 2019
Переглядів
6319
Оцінка розробки
4.9 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку