Презентація "Мистецтво у звичайних речах ІV" 6 клас

Про матеріал
Презентація призначена для проведенняонлайн уроків. Містить матеріали і завдання до уроку
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мистецтво у звичайних речах (ІV)6 М14

Номер слайду 2

Коли приходить зима, ми неодмінно чекаємо Новорічних та Різдвяних свят - свят добра, щедрості й родинного тепла. А ще - це улюблені різдвяно-новорічні пісні, обряди з побажаннями щастя, миру, злагоди й достатку. Ну і як же без різдвяно-новорічних історій?• Як святкують Різдво в Україні? Які пісні співають у цей час? Про що «розповідають» ілюстрації Ганни Шевчук (1) та Костя Лавро (2, 3)? Чи відомі тобі події, що відбуваються у повісті Миколи Гоголя «Ніч перед Різдвом»? Які незвичайні речі сталися з героями твору?

Номер слайду 3

Послухай. Микола Лисенко. Опера «Різдвяна ніч» (перша українська опера). Євген Станкович. Балет «Вечори на хуторі біля Диканьки» (фрагменти).• Якою представлено у фрагменті опери головну героїню Оксану? Про які риси характеру Вакули свідчать музика і рухи його танцю в балеті? Який фрагмент сюжету повісті розкрито у тріо танцівників балету, чи зможеш ти розшифрувати танцювальний сюжет?Театральна грамота. Опера і балет - музично-театральні жанри. У балеті зміст вистави розкривається засобами танцю, міміки й музики. В опері сценічна дія розкривається вокальною (солісти, ансамблі, хор) та інструментальною (оркестр) музикою.

Номер слайду 4

Унікальним явищем українського театру є вертеп. Це історія про народження Ісуса Христа. Часто до сценарію українці додають й історію українського народу та елементи жарту. Неодмінний атрибут вертепу - різдвяна зірка - символ радості й новини про народження Сина Божого. Переглянь. Гурт «ВВ». «Щедрик». Поміркуйте й обговоріть сюжет анімації: які дива відбулися з її персонажами?

Номер слайду 5

Заспівай«З Новим роком і Рождеством!» (музика та вірші Кузьми Скрябіна). Робота в групах. Оберіть одну з пісень сучасних українських виконавців. Придумайте рухи, створіть хореографічну композицію і презентуйте її. Дзідзьо. «Старий рік минає». OT VINTA. «Це Різдво».«З Новим роком і Рождеством!» (музика та вірші Кузьми Скрябіна). ---• Соціальний різдвяний проєкт «Подаруйте радість і тепло своїх сердець». Поміркуйте, як ви можете привітати людей (стареньких одиноких сусідів, воїнів у шпиталі тощо) зі святом. Підготуйте для них невеличкі подарунки, мінісценарій з піснями, віншуваннями або розіграйте вертеп.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Зазьоріна Лілія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
12 листопада 2023
Переглядів
430
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку