Презентація "Мистецтво у звичайних речах (ІІІ) 6 клас

Про матеріал
Презентація призначенадля проведенняонлайн уроків. Містить матеріали та завдання до уроку
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мистецтво у звичайних речах (ІІІ)6 М13

Номер слайду 2

Сьогодні ми «помандруємо» на Полтавщину - на Сорочинський ярмарок, один з найвідоміших в Україні. Його учасники - майстри народних промислів, виконавці музичних і танцювальних колективів народної творчості, підприємці та просто великі шанувальники цього заходу.• Де на ярмарку з картини Марфи Тимченко можуть бути музиканти? Поясни. Схарактеризуй музику, яка може звучати. Чому ти так вважаєш? Вироби яких видів декоративно-ужиткового мистецтва пропонуються? Чи є щось незвичне для тебе в композиції картини?Як ти гадаєш, скільки (багато чи мало) мають коштувати твори народних майстрів? Поміркуй про роль народного мистецтва в усвідомленні нас як українців.

Номер слайду 3

Переглянь. Переглянь сюжет. Чи можна назвати Сорочинський ярмарок святом творчості та популяризації народного мистецтва України? Поясни.

Номер слайду 4

Театральна грамота. Оперета і мюзикл - музично-театральні жанри, які багато в чому схожі. Водночас оперета - переважно розважальна вистава, часто на комічний сюжет. Мюзикл може бути комедією і трагедією, фарсом і драмою. Виконавці оперети співають в академічній манері, а вокальні номери чергуються з танцювальними. У мюзиклі манера співу та хореографія не обмежені - від академічного до сучасних естрадних напрямів. А спів завжди супроводжується рухами. Атмосферу Сорочинського ярмарку яскраво представлено у творах музичного театру - мюзиклі та опереті, написаних за сюжетом повісті Миколи Гоголя. Це запальні яскраві шоу з веселими піснями, танцями, щирим коханням Гриця і Параски, жартами і містикою. А завдяки музиці й театральній режисурі сюжет, написаний майже 200 років тому, є цікавим і популярним у наших сучасників.

Номер слайду 5

Переглянь. Олександр Злотник. Мюзикл «Сорочинський ярмарок». Масова сцена «На базарі, на риночку»; Дует Гриця і Параски. Олексій Рябов «Сорочинський ярмарок» (перша українська оперета). Дует Гриця і Параски.• Пригадай і назви види та мову театрального мистецтва. Який загальний настрій ярмарку передає хор у сцені «На базарі, на риночку»? Порівняй манеру співу в опереті та мюзиклі на прикладі дуетів Гриця і Параски.

Номер слайду 6

• Разом з друзями виконайте пісню з інсценізацією. Які види мистецтва можуть бути представлені на ярмарках? Порівняй музично-театральні жанри «оперета» і «мюзикл». На дозвіллі поміркуй і запропонуй ідеї популяризації (реклами) українського народного мистецтва, різних заходів, подібних до Сорочинського ярмарку. А я, молода, на базар ходила,А я, молода, на базар ходила. На базар, на базар |На базар ходила! | (2)А я, молода, окуня купила,А я, молода, окуня купила. Окуня, окуня, |Окуня купила! | (2)А я, молода, юшки наварила,А я, молода, юшки наварила. Юшки я, юшки я, |Юшки наварила! | (2)

pptx
Додано
12 листопада 2023
Переглядів
480
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку