Презентація "Мистецтво видовищ" (2 частина) 5 клас

Про матеріал
Презентація призначена для проведення онлайн уроків. Містить матеріали до уроку тазавдання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мистецтво видовищ (2)Шоу5 М33

Номер слайду 2

Яскраві мистецькі видовища та шоу-програми - ознака нашого часу. Це й різноманітні програми телебачення зі сліпучими кольоромузичними та світловими ефектами, світломузичні фонтани та інсталяції, яскраві костюмовані свята, де поєднуються в єдине ціле різні види мистецтва й новітні технічні досягнення. Шоу - розважальний захід, видовище, що проводиться перед глядачами або в теле-, радіо-, інтернетефірі. Переглянь. Шоу барабанщиків (на вибір).

Номер слайду 3

Завдання і запитання. Наведи приклади музичних шоу-програм сучасного телебачення. Проаналізуй їх щодо змісту, композиції (драматургії), художнього і технічного рішень. Вислови своє ставлення. Переглянь. Хореографічно-світлові шоу. Світломузичний фонтан у м. Вінниця. Світлове шоу в м. Брюссель (Бельгія).

Номер слайду 4

Слухаємо і відчуваємо музику, переглядаємо відео. Перегляньте танець, який виконується кінцівками рук. Він був створений французьким танцюристом і хореографом Садеком Ваффом для церемонії закриття Параолімпійських ігор в Токіо 2020. Танець виконують 128 виконавців, які сидять у інвалідних візках. У чому особливості виконання танцю? Як би ви його назвали?https://cutt.ly/p. O1 Y6x1

Номер слайду 5

У сучасній культурі набули поширення різноманітні музичні шоу. Різновидом аквашоу (тобто шоу на воді) є музичні фонтани. Яскраве видовище, яке нагадує калейдоскоп, досягається завдяки поєднанню музики із синхронним рухом струменів і хвиль води та світло-кольоровими ефектами. В Україні музично-світлові фонтани встановлено в Києві, Харкові, Запоріжжі, Вінниці, Умані. Найбільший у світі співаючий і танцюючий фонтан збудовано в Дубаї посеред штучного озера. Музичний фонтан у Дубаї (ОАЕ)Фонтан у Вінниці (Україна)Розглянь світлини. Як ти гадаєш, яку музику виконують фонтани? Поміркуй, чому фонтани починають «співати» переважно ввечері.

Номер слайду 6

Фантазую, експериментую, дію. Добери репертуар до співаючого і танцюючого фонтана, яким бажаєш прикрасити парк свого міста або площу рідного села. Якою музикою ти бажаєш його озвучити: урочистою і святковою, тихою і ніжною або загадковою і фантастичною? Дізнайся про кошторис такої споруди, пам’ятаючи, що будь-яке видовище створюється, щоб приносити задоволення і радість людям, а не заради прибутків.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Зазьоріна Лілія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Джус Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
2 квітня 2023
Переглядів
1918
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку