Презентація " Мій рідний край, моя любове"

Про матеріал

Дана презентація - екскурсія до шкільного музею історії села Перекопівка Сумської області, Роменського району. 1. Чи варто зберігати пам`ять про минулі часи?

2. Чи може бути історія наших предків предметом нашої гордості?

Тематичні питання

1. Що ми робимо для збереження пам`яті про наших предків?

2. Чи знаємо історію свого коріння?

3. Чи маємо найдавніші відомості про населений пункт?

4. Що ми знаємо про наших односельчан, які жили колись на нашій

землі?

Мета проекту

Сприяти формуванню історичної пам`яті у школярів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала вчитель історії Перекопівської ЗОШ І-ІІІ ст., Роменського району Давиденко С.О.

Номер слайду 2

Ключові питання. 1. Чи варто зберігати пам`ять про минулі часи? 2. Чи може бути історія наших предків предметом нашої гордості? Тематичні питання 1. Що ми робимо для збереження пам`яті про наших предків? 2. Чи знаємо історію свого коріння? 3. Чи маємо найдавніші відомості про населений пункт? 4. Що ми знаємо про наших односельчан, які жили колись на нашій землі? Мета проекту Сприяти формуванню історичної пам`яті у школярів. Результати проекту 1.Учнівська презентація.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Село Перекопівка одне з давніх сіл Роменського району. Перші відомості про нього датуються XVІ ст., тоді воно належало польському магнату Вишневецькому. У 1714 р. село було власністю полкового судді Російської імперії Андрія Жуковського. Назва села Перекопівка остаточно закріпилася в період навали шведів. В період швецької інтервенції через Перекопівку пройшли окремі загони шведської армії, які зазнали поразки під Полтавою 1709р. Тож у Перекопівці були вириті рови для боротьби зі шведами. Очевидно, тоді і з`явилася назва села. У березні 2010 року в сільській школі був відкритий музей, де розміщені матеріали, починаючи з найдавніших часів.

Номер слайду 6

Годинник 1861 р. Паспорт і фотографія Терещенка Юхима Івановича кінця XІX ст. Тимчасовий паспорт (1905 р.)

Номер слайду 7

З особливою гордістю створювався куточок етнографії. Це своєрідний салон української моди минулих століть. Тут знайшли місце жіночі вишиті сорочки,юпка, плюшка,корсетки,солом`яні брилі,хромові чоботи, валянки.

Номер слайду 8

Одними із найдавніших експонатів музею є кістки мамонта, церковна книжка 1854 р. в дерев`яній обкладинці, особиста книжка матроса броненосця “Потьомкін”, документи із Земель- ного банку XІX ст.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Багато лиха війна натворила, Велика розруха, безліч смертей, Жінки-вдови, мами старенькі І забагато сиріток - дітей. Так писав у своєму вірші наш односелець,учасник бойових дій, орденоносець,кавалер ордена Слави,підполковник у відстав - ці Терещенко Іван Юхимович. Цей стенд присвячений тим, хто боронив нашу землю від німецько – фашистських загарбників.

Номер слайду 14

Перша школа в селі була відкрита у 1880 р..Це була церковно – приходська школа. Спочатку школа була двохрічна, а потім стала чотирьохрічною. На цих фотографіях зображені колишні приміщення школи.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Останній стенд шкільного музею розповідає про сьогодення Перекопівки. У селі є середня школа, дитячий садок,музична та спортивна школи. працює, побудований у 1960 р., Будинок культури на 500 місць. З 1929 року обслуговує населення сільська лікарня. Також перекопівчани мають бібліотеку, пошту, ощадкасу, ветлікарню, 2 аптеки, ряд магазинів та кафе. У селі є 3 фермерські господарства. Через населений пункт проходить автомагістраль Суми – Київ, а також залізниця.

Номер слайду 17

ppt
Додано
17 грудня 2018
Переглядів
847
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку