Презентація "Міжнародний день ДНК"

Про матеріал
25 квітня в світі завжди відзначається Міжнародни й день ДНК. Отже,до вашої уваги пропонується виховна справа до Міжнародного дня ДНК.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Багатопрофільний ліцей для обдарованих дітей. Міжнародний день ДНКУчитель біологіїСергій НИКОЛАЙЧУК

Номер слайду 2

25 квітня в різних країнах світу відзначають незвичайне свято – Міжнародний день ДНК.«Суть» курчати прихована в яйці, а жолудь наділений планом майбутнього дуба. Аристотель

Номер слайду 3

25 квітня в різних країнах світу відзначають незвичайне свято – Міжнародний день ДНК.25 квітня 1953 року в журналі Nature Джеймс Уотсон і Френсіс Крік спільно з Морісом Вілкінсом і Розалінд Франклін опублікували результати дослідження структури молекули ДНК.

Номер слайду 4

25 квітня в різних країнах світу відзначають незвичайне свято – Міжнародний день ДНК. Приблизно 50 років по тому, 25 квітня 2003 року, було оголошено, що проект по розшифровці генома людини близький до завершення.

Номер слайду 5

25 квітня в різних країнах світу відзначають незвичайне свято – Міжнародний день ДНК. Цікаві факти про ДНК• Ми всі в значній мірі поділяємо ДНК з багатьма іншими видами. Наша ДНК на дев'яносто вісім відсотків така ж, як і у шимпанзе, на 50 відсотків така ж, як у банана і навіть на 30% збігається з ДНК листового салату! • Фактори навколишнього середовища можуть привести до певних виразів генів. • Кожен дюйм ДНК може зберігати двадцять п'ять гігабайт інформації. • Вся послідовність ДНК, відома як геном.

Номер слайду 6

25 квітня в різних країнах світу відзначають незвичайне свято – Міжнародний день ДНК. Цікаві факти про ДНК• Генна інженерія може бути використана для створення бажаних якостей в потомстві, наприклад створення зернових культур, які є стійкими до хвороб.• Генна інженерія є спірною, особливо коли це стосується людей. Деякі опоненти побоюються, що люди будуть зловживати доступними технологіями і утворюється «гонка». Приклад якої показаний в фантастичному фільмі «Химера»

Номер слайду 7

25 квітня в різних країнах світу відзначають незвичайне свято – Міжнародний день ДНК. Цікаві факти про ДНКДезоксирибонуклеїнової кислоти - молекула, яка буквально є будівельним блоком усього життя. Зародкові знання про ДНК з'явилися всього 50 років тому і, незважаючи на всі досягнення у вивченні ДНК, наші знання про молекулу все ще далеко не повні.

Номер слайду 8

25 квітня в різних країнах світу відзначають незвичайне свято – Міжнародний день ДНК. Топ «10» фантастичних фактів про ДНК10. Видатні особистості Факт: на борту Міжнародної космічної станції існує «Диск безсмертя», що містить ДНК видатних особистостей9. Серійний вбивця. Факт: помилка в аналізі ДНК «породила» серійного вбивцю

Номер слайду 9

25 квітня в різних країнах світу відзначають незвичайне свято – Міжнародний день ДНК. Топ «10» фантастичних фактів про ДНК8. Безсмертя. Факт: в світі є істоти, чиє ДНК робить їх фактично безсмертними7. Ідентичні гепарди. Факт: гепарди майже повністю ідентичні генетично.

Номер слайду 10

25 квітня в різних країнах світу відзначають незвичайне свято – Міжнародний день ДНК. Топ «10» фантастичних фактів про ДНК6. Вікінги в АмериціФакт: ДНК доводить, що вікінги привозили собі дружин з Америки століттями раніше Колумба5. Людино-шимпанзе. Факт: можливо, можна буде вивести «людино-шимпанзе»

Номер слайду 11

25 квітня в різних країнах світу відзначають незвичайне свято – Міжнародний день ДНК. Топ «10» фантастичних фактів про ДНК4. Носій інформації ДНКФакт: ДНК - кращий носій інформації в світі3. Два набору ДНКФакт: людина може володіти двома наборами ДНК

Номер слайду 12

25 квітня в різних країнах світу відзначають незвичайне свято – Міжнародний день ДНК. Топ «10» фантастичних фактів про ДНК2. Радіоактивна ДНКФакт: в ДНК людей, що народилися після 1955 року народження,міститься радіовуглець1. Схрещування людей і неандертальців. Факт: неандертальці і люди схрещувалися

Номер слайду 13

25 квітня в різних країнах світу відзначають незвичайне свято – Міжнародний день ДНК. Сьогодні перед медичною генетикою стоять дуже важливі завдання: захист людини від ураження спадкового матеріалу і розвитку спадкових хвороб, вивчення спадкових хвороб і синдромів, використання генно-інженерних методів створення вакцин з метою попередження інфекційних хвороб та багато іншого.

Номер слайду 14

25 квітня в різних країнах світу відзначають незвичайне свято – Міжнародний день ДНК. ДЯКУЮ ЗА УВАГУ !

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чікаленко Ганна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
11 травня 2020
Переглядів
1100
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку