Презентація "Міжнародний День Дякую"

Про матеріал
Розкрити історію та традиції Міжнародного Дня Дякую, особливості святкування в різних країнах. Висвітлити "магічні властивості" слова дякую та його вплив на емоційний стан та розумову діяльність людини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

11 січня – Міжнародний день. Дякую

Номер слайду 2

Історія і традиції Міжнародного дня Дякую11 січня відзначається Міжнародний день "дякую" – свято, що було започатковане за ініціативи миротворчих спільнот. Щодня люди вимовляють слово «дякую» мільйони разів, але чи замислюються вони про те, як це слово з'явилося в нашій мові, що означає і наскільки потужну енергетику має? Слова подяки володіють чарівними властивостями - люди за їх допомоги дарують радість один одному, висловлюють увагу і передають позитивні емоції. Не скупіться на добрі і теплі слова, подякуйте у цей день всім, кого ви любите і цінуєте.

Номер слайду 3

Всесвітній день «Дякую", який покликаний нагадати людям про цінність хороших манер, заснований за ініціативи ЮНЕСКО і ООН. Вперше вислів "дякую" зафіксовано у словнику-розмовнику, виданому в Парижі в 1586 році. Міжнародний день Дякую у багатьох країнах святкують з великим розмахом, проводячи ярмарки, влаштовуючи освітні акції, конкурси і безліч інших розважальних заходів. Всесвітній День “Дякую”

Номер слайду 4

Слово "дякую", як вважають психологи, володіє магічними властивостями, воно може заспокоїти і зігріти своєю теплотою. Слово "дякую" є своєрідним усним "погладжуванням". Вираз подяки, на думку фахівців, покращує здоров'я як адресату, так і тому, хто виражає свої почуття. Справжня вдячність, яка може принести користь, повинна йти тільки від чистого серця. Магічні властивості слова "дякую"

Номер слайду 5

Слова подяки, особливо "дякую", позитивно впливають на емоційний стан та розумову діяльність людини. Вираз "дякую" застосовувати в житті легко, він дуже простий і щирий і є провідником встановлення теплих доброзичливих відносин. Відома американська психологиня Вірджинія Сатір писала, що людям для виживання потрібно чотири обійми на день, для підтримки — вісім обіймів, а для росту — дванадцять обіймів на день. Дякую!

Номер слайду 6

Не соромтеся дякувати мамі, другу, випадковому перехожому . Чим частіше ви будете дякувати, тим більш вільно і щиро буде звучати ваше «дякую». Дякую!

Номер слайду 7

Дякую, мій Герою

Номер слайду 8

 За своєю етимологією слово "дякую" несе в собі знак народження, символ удачі, зв'язок землі і неба, а також чоловічої і жіночої сутності. Щороку, поряд з Всесвітнім днем "дякую", ми святкуємо Всесвітній день подяки, який відзначається 21 вересня. Говорячи "дякую", потрібно дивитися людині в очі. Не можна дякувати людям у стані роздратування – це нікому не принесе радість. Старовіри не використовують слово "спасибі", так як вважають, що слово виникло від словосполучення "спаси Бай". Бай " - це ім'я одного з язичницьких богів. Цікаві факти про слово "дякую"

Номер слайду 9

Дуже ввічливо, красиво –Говорити завжди дякую,Якщо місцем поступилися. Або щось подарували,Ви про те не забувайте,висловлюйте Подяку,Вітаю з днем Спасибі,Будьте Ви завжди щасливі! Скажи спасибі, адже це просто так,Скажи спасибі, адже це така дрібниця,Скажи спасибі, і світ стане світліше,Скажи спасибі, скажи, скажи. Привітання з Днем Дякую

Номер слайду 10

Вітаємо всіх з Міжнародним днем «дякую», бажаємо Вам якомога частіше від душі дякувати тим, хто своїми словами або вчинками робить Ваше життя легшим, спокійнішим, гармонійнішим. Нехай коло Ваших друзів і добрих знайомих буде як можна ширше, нехай оточуючі Вас люди щедро діляться з Вами своєю добротою, теплом і турботою. Привітання з Днем дякую

Номер слайду 11

Дякую! Дякую! Дякую!

pptx
Додав(-ла)
Padiak Maria
Додано
9 січня
Переглядів
7986
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку