Презентація "Міжнародний День зебри"

Про матеріал
В презентації розповідається чому відзначають Міжнародний день зебри  31 січня? Яка задача цього свята? Яскраві фотографії доводять унікальність цієї тварини. Презентація розрахована на учнів початкової школи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вічні символи краси та свободи – коні та їх родичі, одні з яких – зебри або, як їх називали в давнину, «Тигрові коні». Напевно найсмугастіші тварини, звісно, після величних тигрів.

Номер слайду 2

Міжнародний день зебри святкують 31 січня. Свято з'явилося за ініціативою природоохоронних організацій, в тому числі Смітсонівського Національного Інституту зоології та Природоохоронної Біології. Задача Міжнародного дня зебри - сприяти збереженню цих тварин, деякі види якої занесені до Червоної книги. Зникнення зебр швидко призведе до порушення харчового ланцюжка у природі, спричинить зникнення інших тварин та рослин, уповільнить колообіг корисних мінералів та інших речовин з ґрунту до рослин. У деяких регіонах це може призвести до виникнення голоду та епідемій.

Номер слайду 3

Зебри – мешканці саван Африки. Харчуються трав'янистою рослинністю. У дикій природі зебри живуть тільки в Африці.

Номер слайду 4

Зараз живе лише три види зебр: бурчеллові, або звичайні, гірські і Греві Два з них занесені в Міжнародну червону книгу як зникаючий вид (гірські і Греві). Два з них занесені в Міжнародну червону книгу як зникаючий вид (гірські і Греві). Гірська зебра має самій темній забарвленням, де переважають чорні тони

Номер слайду 5

Колись у давнину люди хотіли приручити цих тварин. Однак позитивних результатів це не принесло. Причинами зникнення зебр є: спортивне полювання на зебр, а також полювання за цінними шкурами,Зебри можуть обертати вухами практично в будь-якому напрямку. Вони використовують цю здатність, щоб підтримувати зв’язок з іншими членами табуна. Молоко у зебри незвичайного рожевого кольору.

Номер слайду 6

Зебри належать до роду коней, але серед всіх представників цього роду мають незвичайну зовнішність.

Номер слайду 7

. Зебра — дуже чистоплотна тварина. Вони доглядають за шкірою один одного дуже трепетно і ніжно. До речі, все-таки, яка ж у них шкіра, чорно-біла або біло-чорна? Вчені, нарешті, пролили світло і дали однозначну відповідь — зебри мають чорно-білу смугастість!

Номер слайду 8

Навіщо ж зебрами смужки? Коли зебри збираються разом, хижакам складно вибрати одну зі зграї. Різні види зебр мають різні типи смужок — від вузьких до широких

Номер слайду 9

При сприятливому збігу обставин в природних умовах зебри можуть прожити до 30 років, а в неволі вони доживають навіть до 40 років. Коли зебру переслідують, вона застосовує особливу тактику – біг зигзагами. Це дозволяє їй стати недосяжною для багатьох хижаків.

Номер слайду 10

У період сезонних міграцій ці тварини разом з антилопами гну часто збираються в єдиному стаді, яке налічує більше півтора мільйонів особин.

Номер слайду 11

Смужки на шкірі зебри унікальні. Їх унікальність можна порівняти з відбитками пальців людини. Як зебри знаходять один одного в цілому стаді? А тільки що народжене лоша свою маму? Саме за смугами, неповторними більше ні в кого.

Номер слайду 12

Проект «Квагга» Ще в XIX столітті на теренах африканського континенту можна було зустріти зебру квагга, яка була винищена людиною. Вона відрізнялася тим, що смужки у неї були поширені тільки в передній частині тіла.

Номер слайду 13

ЗЕБРА Від хвоста і аж по вушка В зебри смужка, смужка, смужка. Не горохи, не клітинка,Не малюнок на всю спинку — Тільки смужка, смужка, смужка Від хвоста і аж по вушка. Оксана Кротюк

pptx
Додано
26 лютого
Переглядів
47
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку