Презентація "Многокутники. Чотирикутники"

Про матеріал
Основні відомості про многокутники, паралелограм, прямокутник, ромб,квадрат, трапецію. Задачі з використанням властивостей чотирикутників, знаходження площ фігур.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Многокутники. чотирикутники8 клас. Повторення

Номер слайду 2

Поясніть, яку фігуру називають многокутником

Номер слайду 3

Опуклі чотирикутники. Паралелограм1. Який чотирикутник називають паралелограмом ?2. Яку властивість мають протилежні кути, протилежні сторони паралелограма?3. Що можна сказати про діагоналі паралелограма?4. Що називають висотою паралелограма?5. Як знайти площу паралелограма?

Номер слайду 4

1. Бісектриса кута А паралелограма АВСД перетинає сторону СВ в точці М. Знайдіть периметр паралелограма, якщо АВ=12см, МС=16см.2. Кут між висотами паралелограма, проведеними з вершини гострого кута, у 4 рази більший за цей кут. Знайдіть кути паралелограма.3. Діагональ ДВ паралелограма АВСД утворює зі стороною АВ кут 650 , кут С=500, АВ=8см. Знайти периметр паралелограма.4. Різниця двох сторін паралелограма дорівнює 12см, а висоти 15см і 10см. Знайдіть площу паралелограма.

Номер слайду 5

Прямокутник1. Яку фігуру називають прямокутником?2. Які властивості має прямокутник?3. Що відрізняє прямокутник від паралелограма?4. Як знайти площу прямокутника?

Номер слайду 6

1. У трикутнику АВС кут С=900 , АС=ВС=6см. Прямокутник СМКN побудовано так, що точка М належить катету АС, а точка N-катету ВС, точка К-гіпотенузі АВ. Знайти периметр прямокутника СМКN.2. Бісектриса кута прямокутника ділить його діагональ у відношенні 2:7. Знайти площу прямокутника, якщо його периметр дорівнює 108см.

Номер слайду 7

Ромб. Квадрат

Номер слайду 8

1. Висота ромба, проведена з вершини його тупого кута, ділить сторону ромба навпіл. Менша діагональ ромба дорівнює 4см. Знайти кути та периметр ромба.2. Знайдіть площу ромба, якщо його висота дорівнює 6см, а більша діагональ -10см.3. У скільки разів площа квадрата, описаного навколо кола, більша за площу квадрата, вписаного в коло?

Номер слайду 9

Трапеція1. Який чотирикутник називають трапецією?2. Які існують види трапецій?3. Що таке середня лінія трапеції?4. Які властивості має рівнобічна трапеція?5. Як знайти площу трапеції?

Номер слайду 10

1. У трапеції АВСД (ВС паралельна АД), АС перпендикулярна ВД, кут САД=300 , ВД=8см. Знайдіть середню лінію трапеції.2. У прямокутну трапецію вписано коло радіуса 12см. Більша з бічних сторін точкою дотику ділиться на два відрізки, більший з яких дорівнює 16см. Знайдіть площу трапеції.

Номер слайду 11

Повторили на уроці

pptx
Додано
5 травня 2022
Переглядів
1462
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку