Презентація "Мої улюблені книги"

Про матеріал

Презентація допоможе юним дослідникам отримати нові знання про "історичне минуле" книги, розвинути критичне і логічне мислення, винахідливість,вміння розгадувати загадки, творчі здібності.сприятиме збагаченню словникового запасу , формуватиме вміння висловлювати свої думки,будувати речення.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гордашевська Наталія Миколаївна. Вчитель початкових класів Комунальний заклад «Катеринопільський навчально - виховний комплекс №2 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад»Мої улюблені книжки1клас

Номер слайду 2

Прислів'я та загадки про книгу. Дуже я потрібна всім -І дорослим, і малим. Всіх я розуму учу,А сама завжди мовчу. Дім без книги – що день без сонця. Язика не має, а науки навчає. Поле письменник-агроном. Засіяв буквами-зерном. Отож, читачу, поспішай. Зібрати мудрий урожай!

Номер слайду 3

Чому варто читати книги?Якщо вам хочеться завжди почуватись добре, підвищити рівень інтелекту, покращити пам’ять та розвинути гнучкість мислення , знайдіть час для читання — саме воно сприяє цьому.

Номер слайду 4

 Поліпшує роботу мозку. Незалежно від того, яку літературу ми читаємо, доведено, що після прочитання книги у людини протягом декількох днів підвищується рівень інтелекту. Збільшує тривалість життя. Читання книг продовжує життя. Згідно з останніми дослідженнями, тривалість життя людей, які захоплюються читанням, в середньому на два-три роки більша, ніж у тих, хто нічого не читає. Тому, щоб прожити довше, потрібно виділяти на читання приблизно 30 хв в день.

Номер слайду 5

Як народилася книжка?Люди пробували писати на різних матеріалах. Чудовим матеріалом виявилась глина. З неї можна виліпити будь-яку фігурку, посуд, навіть дім збудувати. А ще з глини можна зробити таблички і на них записувати важливі відомості. Та от біда: глина тріскається на сонці, кришиться. Та й незручно носити за собою весь час такі таблички...

Номер слайду 6

Справді, пальмове листя виявилось зручним матеріалом для письма, але ж пальми ростуть не скрізь... І люди винайшли пергамент — дуже тонку, спеціально вичинену і відбілену шкіру тварин. Ось тоді вперше й народилося таке диво, як книги. Вони старанно писалися від руки, прикрашалися різними малюнками.

Номер слайду 7

Людство стверджує, що перший папір винайшли китайці. Вони його виготовляли із шовку, ганчірок і волокон із дерева. Секрет рецепту виготовлення паперу тримали під страхом смертної кари. Завдяки цьому, довгі роки багато народів купували папір у китайців. Згодом рецепт виготовлення потрапив до арабів від полонених китайців.

Номер слайду 8

Першою друкованою книгою була «Біблія», яка побачила світ близько 1455 року. Першодрукар Іван Федоров зумів освоїти слов’янське книгодрукування і випустив у світ першу тисячу однакових книг. Потім Іван Федоров видав у Львові першу слов’янську азбуку, а пізніше — граматику та інші підручники. Так почало поширюватися книжне знання.

Номер слайду 9

Де живуть книги?Якщо хочеш розумним стати, Потрібно багато книг читати. Щоб знайти всі книги ці, Ми йдемо в …Всі на світі книжки має, на поличках їх тримає. Тихо там себе веди, прочитав-на місце поклади. Відкрити свої таємниці Будь готова. Але ти від неїНе почуєш і слова.

Номер слайду 10

Звичайно, кожна людина з дитинства знає, що таке бібліотека. Бібліотека – це дім, де живуть книги. Бібліотека – це місце зустрічі не тільки з книгою, але й з людьми. Це місце як несподіваних, так і навмисних зустрічей.

Номер слайду 11

Найбільша домівка книг Британська бібліотека  — національна бібліотека Великої Британії. Закон про її створення шляхом об'єднання бібліотеки Британського музею і ряду менш значущих колекцій було прийнято парламентом у 1972 році; Одна з найбільших бібліотек світу (кількість одиниць зберігання перевищує 150 млн).

Номер слайду 12

Інтернет-ресурсhttps://mizky.com/article/150/benefits-readinghttps://mala.storinka.orghttp://biblio.lib.kherson.ua/zagadki-pro-knigu.htmhttps://vseosvita.ua/library/prezentacia-ak-narodilasa-knizka-109002.html

pptx
Додано
24 січня 2021
Переглядів
1268
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку