Презентація "Мої враження від книги"

Про матеріал
Зразок учнівської презентації на урок позакласного читання у 6 класі, містить інформацію про юну поетесу Лесю Якимець та відгуки про її збірку "На високій кручі."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мої враження від книги

Номер слайду 2

У передмові до книги письменник Микола Клец пише: «Споконвіку крилатий кінь Пегас підносив поетів увись, а нашу Лесю – оленятко. Воно вицокує копитцями слів – ритми і ритми!» Тож коли проникаєш в образи цієї книги, то переконуєшся у правдивості цього порівняння: а видання й справді – ніби оленятко цибатеньке!

Номер слайду 3

Про збірку Збірка «На високій кручі» складається з віршів та ліричних замальовок, має 3 розділи: «Думаю вголос», «Побажання ровесникам», «Дух природи». Теми віршів актуальні: про нашу калинову Україну, про диво мову, патріотизм і героїзм народу, красу і біль рідної природи та інші. Вважаю, що вони цікаві для підростаючого покоління.

Номер слайду 4

Мене вразила майстерність поетеси. Слова її поезій зрозумілі, влучні, без особливих прикрас. Є вірші, які написані лише за допомогою іменників чи дієслів або у формі спонукальних чи питальних речень. Майстерність поетеси

Номер слайду 5

Це відверта розмова дівчини з поетом про наше сьогодення. Тут біль серця і щира любов, падіння і злети, гордість і надія, віра і воскресіння - все сплелось у душі юної громадянки України. А назви віршів самі говорять про себе:«Хочу, щоб знав…»,«Дивуюсь»,«В народу я співати вчуся»,«До нинішніх звертаюсь паничів»,«Не та, Шевченку, Україна»,«Хто?!...»«Вірю». Цикл віршів «Листи до Шевченка».

Номер слайду 6

Леся Якимець невіддільна від народу. Своїми словами вона тут, на Україні, хоче збудувати храм Надії, Віри й Любові, де будемо жити ми, її ровесники, тому звертається до нас з своєрідними порадами- побажаннями: Не окверни свого народу,Не розміняй на рід чужий, Не залишай Дніпро й свободу,Не йди у край, де ти не свій…  Храм Надії, Віри й Любові

Номер слайду 7

.

pptx
Додано
12 січня 2021
Переглядів
1030
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку