Презентація " Модель морального виховання"

Про матеріал
Проблема нашого дослідження є актуальною. На рубежі ХХ – ХХІ століть на перший план вийшло не моральне, не духовне, а матеріальне, бездушне. Педагогам належить здійснювати моральне виховання часто всупереч суспільним установкам. Для вирішення цієї проблеми вчителю потрібно не тільки знання предмета, та методика його викладання, але й уміння направити свою діяльність на моральне виховання у формуванні навчальної діяльності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Модель морального виховання Молодіжної загальноосвітньої школи – саду І –ІІ ступенів № 40 Херсонської міської ради

Номер слайду 2

Актуальність Проблема нашого дослідження є актуальною. На рубежі ХХ – ХХІ століть на перший план вийшло не моральне, не духовне, а матеріальне, бездушне. Педагогам належить здійснювати моральне виховання часто всупереч суспільним установкам. Для вирішення цієї проблеми вчителю потрібно не тільки знання предмета, та методика його викладання, але й уміння направити свою діяльність на моральне виховання у формуванні навчальної діяльності.

Номер слайду 3

Вивчення рівня моральності учнів 1-8 класів У листопаді 2014-2015 н.р. серед учнів 1-8 класів була проведена вхідна діагностика з метою визначення рівня моральності учнів. Класним керівникам було запропоновано оцінити відношення кожного учня свого класу за чотирма критеріями: Відношення до суспільства та природи; Відношення до навчальної праці та справи; Відношення до людей; Відношення до себе.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Порівняльний рівень моральності учнів 1-8 класів

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Висновки - Загальний рівень моральності учнів школи знаходиться на середньому рівні, що відповідає 1,7 балів. - На достатньому рівні моральності знаходиться 4 клас набравши 2,2 бали. Найнижчий показник рівня моральності мають учні 6-го класу. Це пов’язано з більшим відсотком в порівнянні з іншими класами дітей, які стоять на ВШО та відносяться до групи «ризику». Саме ці діти мають низький рівень моральності, до того ж в усіх класах. І навпаки, діти які мають найвищий рівень моральності мають високий та достатній навчальний рівень. Рівень моральності по школі у відсотковому відношенні: високий – 3 %, достатній- 24%, середній - 59%, низький-14%.

Номер слайду 9

Мета Формування в учнів стійких моральних якостей, потреб, почуттів, навичок поведінки на основі засвоєння ідеалів, норм і принципів моралі в наслідок практичної діяльності

Номер слайду 10

Завдання - формування моральної свідомості( моральні поняття, погляди, судження, оцінки); - розвиток та формування моральних почуттів ( поваги до своєї Батьківщини,гуманізму, дружби, почуття колективізму); - вироблення умінь і звичок дотримання норм етики, навичок виправданої поведінки

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Етапи реалізації - І етап: Ознайомлювально-діагностичний (1 рік): - вивчення педагогічної, психологічної, методичної літератури; - визначення мети, завдань, об’єктів діяльності; - здійснення вхідної діагностики рівня моральності.

Номер слайду 13

Етапи реалізації ІІ етап: Практично формувальний (1 рік):   - використання методів, технологій, прийомів виховання; - здійснення моніторингу морального виховання; - проведення педагогічної ради, засідання МО класних керівників. ІІІ етап: Контрольно-узагальнюючий (1 рік): - співвідношення результатів з метою та поставленими завданнями.

Номер слайду 14

Участь учнів у районних благодійних акціях: “ Осінній дар”, “ Яблучко”, “ Ялинка”

Номер слайду 15

Ознайомлення з пам'ятними місцями м. Херсона, історичними пам'ятками

Номер слайду 16

Відвідування учнями краєзнавчого музею

Номер слайду 17

Свято української писемності та мови, Андріївські вечорниці

Номер слайду 18

Конкурс патріотичної пісні та зустріч з воїнами – афганцями об'єднання ветеранських організацій Союзу “ Патріот”

Номер слайду 19

У школі працює загін “ ЮІДР”, який постійно проводить вікторини, виступи агітбригади

Номер слайду 20

Батьки активні учасники загальношкільних та класних свят.

Номер слайду 21

Херсонський центр позашкільної роботи ДКК “ Золотий ключик ” Підрозділ кримінальної міліції у справах дітей Об'єднання ветеранських організацій Союз “Патріот ” Дніпровська районна організація Товариства Червоного Хреста України Соціальне партнерство

Номер слайду 22

Формування нового покоління громадян, патріотів своєї Батьківщини: - високоморальних, гуманних, високоосвічених, мобільних, динамічних, здатних самостійно приймати рішення в ситуаціях вибору, рішучих, сміливих, мужніх, з почуттям відповідальності за долю суспільства, країни, держави, орієнтованих на соціально – економічний розквіт України Очікувані результати

ppt
Додано
22 жовтня 2022
Переглядів
356
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку