Презентація "Модернізм в літературі"

Про матеріал
Презентація містить чітко викладений матеріал з зарубіжної літератури. В роботі представлені основні риси та течії модернізму в літературі, а також передумови зародження модернізму
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Модернізм в літературі

Номер слайду 2

Модернізм - загальна назва напрямів мистецтва та літератури кінця XIX - поч. XX ст., що відображували кризу буржуазної культури і характеризували розрив із традиціями реалізму та естетикою минулого. Модернізм виник у Франції наприкінці XIX ст. (Бодлер, Верлен, А. Рембо) і поширився в Європі, Росії, Україні. Модерністи вважали, що не треба шукати у творі мистецтва якоїсь логіки, раціональної думки. Тому мистецтво модернізму і носило переважно ірраціональний характер.

Номер слайду 3

Передумови виникнення модернізмупоглиблення духовної кризи в суспільстві;реакція на відчуження людини;розчарування та невпевненість людини в майбутньому; протест проти грубої матеріальності світу;протест проти реалізму та буржуазної моралі.

Номер слайду 4

Основні риси модернізму:увага до внутрішнього світу особистості;самоцінність людини та мистецтва;розуміння літератури як найвищого знання, що здатне проникати у найінтим - ніші глибини існування особистості і одухотворити світ;пошук нових засобів у мистецтві (метамова, символіка, міфотворчість тощо);прагнення відкрити нові ідеї, що перетворять світ за законами краси і мистецтва.

Номер слайду 5

Етапи розвитку модернізму:декаданс (песимізм, фаталізм. Представники: Артюр Рембо, Поль Верлен, Стефан Малларме, Еміль Верхарн, Моріс Метерлінк, Олександр Блок, Андрій Бєлий)модернізм (Франц Кафка, Джеймс Джойс, Михайло Булгаков, Джордж Орвелл, Герман Гессе, Габріель Гарсіа Маркес)авангардизм ( виник у роки Першої світової війни і в різних формах продовжує існувати досі).

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Меринец Катя
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Чигілейчик Жанна Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
25 березня 2020
Переглядів
10860
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку