Презентація "Модуль футбол"

Про матеріал

Презентація має теоретичний матеріал та малюнки щодо вивчення основних елементів гри у футбол:

техніка пересування; удари та зупинки м'яча,ведення м'яча , техніка гри воротаря.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентацію підготувала. Кривошея Тетяна Григорівнавчитель фізичної культури Ганнівського НВК «ЗНЗ І-ІІ ступенів – ДНЗ» Долинського району Кіровоградської області

Номер слайду 2

Модуль Футбол

Номер слайду 3

Техніка пересування. Пересування під час гри у футбол: біг, стрибки, зупинки, повороти, біг спиною вперед, схрещений та приставний крок. Біг перехресним кроком використовують для зміни напрямку руху ривками з місця праворуч, ліворуч, а також після поворотів. Біг спиною вперед короткими , але частими кроками, потрібне насамперед захисникам.

Номер слайду 4

Техніка пересування-Біг приставним кроком виконують на зігнутих ногах:перший крок роблять ногою, відповідно до напрямку руху; другий крок – приставний

Номер слайду 5

Удари по м'ячу : Удар середньої частиною підйому ноги – найефективніший. Цим ударом можна послати м’яч на найбільшу відстань Удар – основний прийом футболу. Ним здійснюється передача м’яча або спрямування його в ворота.

Номер слайду 6

Ударом по м’ячу головою можна передати м’яч партнеру, перехопити передачу, спрямовану на суперника, ударити по воротах. Удар внутрішньою частиною підйому – виконується так само, як і серединою підйому. Але в останній перед ударом момент треба ступню повернути носком назовні. Цей удар застосовується тоді, коли потрібно передати м’яч над землею.

Номер слайду 7

ЗУПИНКИ М’ЯЧА Під час гри часто виникає потреба зупинити м’яч. Найчастіше це роблять підошвою і внутрішньою стороною стопи. Зупинка м’яча , який котиться, внутрішнім боком стопи. Під час зупинки м’яча треба відвести ногу трохи назад.

Номер слайду 8

Зупинка м’яча стегном. М’яч, що летить згори,можна зупинити стегном або грудьми. Щоб пом’якшити прийом м’яча , під час дотику його до стегна , треба опустити зігнуту у коліні ногу трохи вниз. Зупинка м’яча, який опускається, внутрішнім боком стопи. Зупинка м’яча грудьми (хлопці)

Номер слайду 9

ВЕДЕННЯ М’ЯЧА (ДРИБЛІНГ)Таємниця вдалого дриблінгу - в умінні тримати м’яч біля ноги, ні на мить не відпускаючи його. При веденні м’яча по прямій лінії найбільш зручним є штовхання його зовнішньою частиною підйому.

Номер слайду 10

Ведення м’яча по кривій лінії та по колу здійснюється внутрішньою частиною підйому ступні

Номер слайду 11

ТЕХНІКА ГРИ ВОРОТАРЯ Воротар повинен постійно бути готовим до гри і тому ноги має тримати напівзігнутими в колінах і розведеними на довжину стопи так, щоб м’яч не проскочив між ними. Тулуб нахилений уперед, руки зігнуті в ліктях, а м’яч – завжди в полі зору.

Номер слайду 12

Пересуватися воротарю треба приставним кроком, а якщо ігрова ситуація вимагає виходу наперед, воротар робить короткі кроки. Повертаючись на своє місце , він біжить короткими кроками, але спиною вперед, переносячи масу тіла з пальців на п’яти. Кидки м’яча знизу. Використовується,коли необхідно точно спрямувати м’яч до ніг партнера на дальшу відстань. Кидки м’яча згори. Використовується,коли необхідно точно спрямувати м’яч до ніг партнера на близьку відстань

Номер слайду 13

Гарного усім футболу!

pptx
Додано
31 січня 2018
Переглядів
5438
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку