Презентація.«Морально-етичне виховання дітей»

Про матеріал
Дана публікація містить ряд вправ, тренінгів для роботи з батьками з теми: «Морально-етичне виховання дітей»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Батьківські збори«Морально-етичне виховання дітей»

Номер слайду 2

Мета: популяризація концепції усвідомленого батьківства з точки зору морально-етичного виховання учнів; збагатити знання батьків щодо форм, методів та способів стосовно морально-етичного виховання дітей. Матеріали: аркуші паперу, олівці, кольорові стікери. Учасники: батьки вихованців.

Номер слайду 3

Брати участь за власного бажання. Говорити від себе, висловлюватися коротко й аргументовано. Бути позитивно налаштованими. Безпідставно нікого не критикувати, поважати думку іншого. Бути щирими. Не перебивати, говорити по черзіВисловлювати власну думку з кожного питання. Дотримуватися конфіденційності (зберігати таємницю групи)Правила

Номер слайду 4

Мета:   допомогти батькам краще пізнати своїх дітей, створити дружню атмосферу. Позитивно налаштувати їх на спільну роботу з педагогами. Вправа "Знайомство"Напишіть ім'я своєї дитини вертикально: згори вниз, а навпроти кожної літери записати якість дитини, що починається з цієї літери.

Номер слайду 5

Вправа «Любительське фото для групового альбому»Схематично зобразіть свою сім’ю на аркуші паперу: на повний зріст усіх членів сім’ї (своєрідне фото всієї родини). Після цього презентуйте свою родину, називаючи кожного члена поіменно.

Номер слайду 6

Обговорення проблемних ситуацій. Висловити свої думки з певних життєвих ситуацій, наприклад:- дитина розбила вазу і не признається в цьому батькам;- хлопчики на ігровому майданчику побилися – реакція батьків;- дитина поцупила гроші, а батьки дізналися і ін.

Номер слайду 7

Мета: з’ясувати уявлення про учасників про себе у ролі батьків та визначити їхні очікування стосовно особистості своїх дітей. Вправа «Ми – батьки»На кожному з отриманих стікерів продовжити речення (стосовно своєї реальної дитини):на зеленому стікері—«Як мати я хочу бачити свою дитину…»на рожевому стікері«Як мати для цього я роблю…»на жовтому стікері«Як мати я ніколи…»

Номер слайду 8

Хоч ми всі знаємо, що ідеальних людей не існує, але ми можемо, щоденно наближатися до ідеалу. Вправа «Ідеальна людина»Складіть правила ідеальної людини

Номер слайду 9

Пропоную скласти сенкан на слово «дитина». Дана вправа допоможе дізнатися про ваше ставлення до дітей, структура якого має такий вигляд:1 рядок – іменник, моє ім’я;2 рядок – 2-3 прикметники, які мене характеризують;3 рядок – 2-3 дієслова, які найкраще окреслюють та розкривають мою діяльність;4 рядок – дієслово або фраза, яка найкраще передає моє власне ставлення до самого себе;5 рядок – синонім до іменника, мого імені. Вправа «Сенкан»

Номер слайду 10

Учасники обмінюються враженнями і найкращими побажаннями. Заключна вправа «Побажання по колу»

Номер слайду 11

З’явилася зацікавленість у житті і проблемах дитини, будьте щирими – пам’ятаючи, що вона незабаром поверне Вам це. Ваші показні ввічливість і чуйність до оточуючих дитина легко розпізнає, вона швидко навчається неправди та лицемірству. Поводьтеся з людьми тактовно, будьте терплячими до недоліків інших – це буде для Вашої дитини уроком доброти і людяності. Не говоріть про людей нешанобливо, погано – дитина виросте і почне так само говорити про Вас. Поведінка – це моральне мірило людини. Виявляйте шляхетність за будь-яких обставин. Станьте прикладом для дітей. ПАМ’ЯТКА ДЛЯ БАТЬКІВ

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Уманська Жанна Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Балко Лідія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Кудлай Наталія Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Рогозняк Валентина Танасіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Додано
1 травня 2019
Переглядів
2565
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку