презентація "Мотиваційна роль образотворчого мистецтва в розвитку творчої індивідуальності вихованців гуртків науково-технічного напряму"

Про матеріал
Багато видатних вчених цінували мистецтво і зізнавалися, що без занять музикою, живописом, літературною творчістю вони не зробили б своїх відкриттів у науці. Можливо, саме емоційне піднесення в художній діяльності підготувало і підштовхнуло їх до творчого прориву в науці.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мотиваційна роль образотворчого мистецтва в розвитку творчої індивідуальності вихованців гуртків технічного напряму Адаменко Олена Андріївна, методист екологічного напряму Центру ТТМ, керівник гуртка «Юний еколог»

Номер слайду 2

Проблемні моменти в освітньому процесі: -складне викладення матеріалу в підручниках; - перезавантаженість інформацією;- відірваність теоретичних знань від практичного застосування. Наслідки:незацікавленність дітей у навчанні

Номер слайду 3

впровадження інтегрованих курсів, уроків, занять, що є особливою формою наскрізного навчання; встановлення міжпредметних зв'язків, що сприяють формуванню у дітей цілісного системного світогляду, актуалізації особистісного ставлення до питань, які розглядаються. РІШЕННЯ STEAM – навчання:

Номер слайду 4

- естетизація освітнього процесу як естетичного виховання особистості, що зумовлює високий потенціал творчості, виховує потребу в художньо-творчій самореалізації засобами мистецтва, сприяє духовному самовдосконаленню та формуванню творчої активності

Номер слайду 5

Чи може бути художник науковцем, а науковець художником?

Номер слайду 6

На нашу думку, кожна людина може бути науковцем і митцем одночасно в межах своїх індивідуальних особливостей. Зв’язок мистецтва та науки доповнюють один одного і роблять творчість та особистість науковця та митця багатшими та багатогранними, а результат їх творчої праці глибоким та змістовним. Образне мислення характерне не лише для художника, але й для науковця, а логічне мислення, в свою чергу, властиве й митцю.

Номер слайду 7

Леонардо да Вінчібув художником та науковцем, який досліджував світ, і наче знав зсередини живу природу, яку відтворював;в його творчості вбачається науковий підхід. Для нього наука була важлива в мистецтві;особливу увагу приділяв механіці, називаючи її «раєм математичних наук» і вбачаючи в ній головний ключ до таємниць світопізнання;цікавили проблеми польоту;деталізовані малюнки його анатомічних дослідів заклали основу сучасної наукової ілюстрації; любов до моделювання призвела до геніальних конструктивних здогадок, які набагато випередили епоху

Номер слайду 8

Семюел Морзе. Мало хто замислювався над тим, що азбуку Морзе склав професор живопису. В студентські роки захопився живописом і в 1811 році відплив до Англії на трирічне навчання в Королівській академії художеств. Після повернення на батьківщину, Морзе повністю присвятив себе живопису, в 1825 році став співзасновником Національної академії дизайну, а через 10 років — професором університету Нью-Йорка.

Номер слайду 9

Михайло Ломоносов. Михайло Ломоносов одночасно і науковець, і філософ, і поет, і художник: Займався розробкою вертольоту,досліджував теорію трьох кольорів, створив ряд оптичних приладів,відродив унікальну техніку виготовлення кольорового скла,сам створював мозаїчні твори

Номер слайду 10

Сальвадор Далі Вигадав транспортний пристрій з дивною назвою «овосипед».7 грудня 1959 року в Парижі відбулася презентація овосипеда (ovocypede)- пристрою, який придумав Сальвадор Далі і втілив у життя інженер Лапарра. Овосипед — це прозора куля з закріпленим всередині сидінням для однієї людини.

Номер слайду 11

Еміль Золя. Під впливом учення про генетику Еміль Золя намагався дослідити походження вад у героїв своїх творів з точки зору цієї науки.

Номер слайду 12

Жюль Верн. Подорож на підводному човні спершу зробили герої Жюля Верна, згодом були сконструйовані подібні підводні човни.

Номер слайду 13

Мистецтво і наука – два великі двигуни культури: два джерела творчості, натхненняІнтеграція науки і творчості, на нашу думку, є основною умовою гармонійного співіснування людини з природою, навколишнім світом.

Номер слайду 14

Найкращі здобутки науки та техніки досягаються лише на основі гармонії красивого й складного. Розвиток математики, фізики, інженерії відбувається на основі мистецтва і краси. Тільки такі творіння є «проривними» в світі, найкрасивіші літаки є й найдосконалішими одночасно

Номер слайду 15

Екологічне виховання засобами образотворчого мистецтва

Номер слайду 16

Споглядання та розуміння прекрасного

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Дослідницька робота «Негативний вплив піщано-сольової суміші, яку використовують для посипання доріг, на каштани»

Номер слайду 19

Дякую за увагу!

pptx
Додано
1 квітня 2020
Переглядів
580
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку