Презентація "My house"

Про матеріал
Презентація "My house" для використання на уроках англійської мови при вивченні розмовної теми "Місце, де я живу" для вивчення та поглиблення лексичного матеріалу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Ми всі десь живемо: в квартирі, в будинку, на дачі і т. Д. Англійці кажуть: «Мій дім - моя фортеця» ( "My house is my castle"). Наш будинок - це саме те місце, де ми проводимо значну частину свого життя. Ми прагнемо облаштувати своє житло, зробити його максимально комфортним. Ми демонструємо оточуючим наш дах і прагнемо оцінити, як живуть інші. Тому наша мова рясніє словами, за допомогою яких ми розповідаємо про своє житло. У цій статті ви дізнаєтеся, як описати свій будинок на англійській мові.

Номер слайду 3

Місцезнаходження. Location. При описі свого будинку спочатку важливо вказати, в якій частині міста ви живете, адже місцевість, де живе людина, впливає на його спосіб життя. Слово «місто» може перекладатися як a town і a city, але останнім більш поширене. A town - це невелике місто, в той час як a city - великий і жвавий. Кожен місто поділене на райони (districts), і у кожного міста є передмістя (a suburb) і околиці (neighbourhoods). Людина також може виявитися в a village (селі). Наприклад: на околиці міста (on the outskirts of town), в передмісті (in the suburbs), в житловому районі (in a residential area), недалеко від станції (quite close to the station), в центрі (right in the centre) . Як правило, в кожному місті є вулиці (streets), площі (squares), парки (parks) і сквери (public gardens). А в передмісті або околицях ви можете побачити поле (a field), річку (a river) або канал (a canal). Також при описі місцезнаходження вашого будинку або квартири ви можете використовувати топоніми, наприклад: «поруч з торговим центром» або «поруч з театром».

Номер слайду 4

Опис будинку на англійській мові. House. Якщо ви живете в окремому будинку, то, розповідаючи комусь про нього, можна згадати такі його частини:слово. Переклад. Roofдах. Chimneyдимохід. Atticгорище. Balconyбалкон. Porch. Ганок. Front doorпарадні дверіDoorbell. Дверний дзвінок. Staircase / stairsсходи. Basementпідвал. Downpipe. Водостічна труба. Garageгараж. Path. Доріжка до будинку. Gateворота. Fenceзабір. Hedge. Жива огорожа. Front garden. Сад перед будинком, палісадник

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Опис квартири англійською мовою. Flat. Для початку варто сказати про те, що слово flat вживається в британському варіанті англійської мови, а слово apartment - в американському, але обидва вони означають «квартира». Починаючи розповідь про свою квартиру, скажіть, на якому поверсі вона перебуває. Але тут є невеликий нюанс: у Великобританії і Америці рахунок поверхів відрізняється. Заковика в тому, що перший поверх в Англії називається ground floor, далі йдуть first floor, second floor і т. Д. В Америці - first floor або ground floor, потім second floor, і т. Д. Тобто якщо вам потрібно потрапити, наприклад, на третій поверх в Англії, то на питання "What floor do you need?" ви скажете: "Second, please". А в Америці ви відповісте: "Third, please".

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Також при описі квартири вам можуть знадобитися наступні слова:слово. Переклад. Flat (Br) / Apartment (Am)квартира. Ground floor (Br) / First floor (Am)Перший поверх. Top floor. Верхній поверх. Liftліфт. Flight of stairs. Сходовий проліт. Air conditionerкондиціонер. Steps. Ганок. Central heating. Центральне опалення. Electricity. Електрика. UpstairsнагоріDownstairsвнизу

Номер слайду 9

Кімнати. Rooms. У будь-якому житло, будь то окремий будинок або квартира, можна знайти такі кімнати, як:

Номер слайду 10

В оповіданні про вашому житло ще можна згадати про те, чи належить вам житло або ви його знімаєте: Мені належить будинок. Я його купив, і він знаходиться в моїй власності. I own the house. (I bought it and it belongs to me) - У мене свій будинок. Я орендую квартиру. Вона мені не належить, я плачу гроші власнику щотижня / місяць. I rent a flat. (I do not own it; I pay money every week to the owner) - Я знімаю квартиру.

Номер слайду 11

Для більш докладного опису квартири ви можете використовувати такі прикметники і фрази: Small - маленький. Huge / enormous - величезний. Light - світлий. Dark - темний. Noisy - галасливий. Quiet - тихий. In good / bad condition - в хорошому / поганому стані.І не забудьте прикрасити опис вашого житла якимось гарними висловами, наприклад: The more the merrier. - В тісноті та не в образі. East or west, home is best. - В гостях добре а вдома краще. A house is made with walls and beams. A home is made with love and dreams. - Будівля складається зі стін і балок. Будинок складається з любові і мрій.

Номер слайду 12

I live in a small cosy flat. There is a corridor, kitchen, bedroom, living room and bathroom. In the corridor there is a big wardrobe with a few shelves for shoes and a rack for coats and jackets. The living room is a bright room with a big window. In the corner there is a small work area with the computer. In the centre of the room, right opposite the TV set, there is a comfortable sofa. The living room is adjacent to the kitchen. The kitchen is small but well-equipped. There is a stove, oven, fridge, microwave, electric kettle and cupboards with kitchenware. The bedroom opens to a balcony. A big wardrobe is located along the wall. Between the window and the wardrobe there is a big double bed. On the opposite wall in front of the bed there is a small wall-mounted TV with satellite channels. Я живу в невеликій затишній квартирі. У ній є коридор, кухня, спальня, вітальня і ванна кімната. У коридорі встановлено велика шафа з кількома полками для взуття і вішалкою для курток і пальто. Вітальня - дуже світла кімната з великим вікном. У кутку знаходиться невелика робоча зона з комп'ютером. У центрі кімнати навпроти телевізора варто зручний диван. Вітальня примикає до кухні. Кухня - не велика за розміром, але добре обладнана. У ній є плита, духовка, холодильник, мікрохвильова піч, електричний чайник і шафи з кухонним приладдям. У спальні є вихід на балкон. Уздовж стіни стоїть великий платтяна шафа. Між вікном і шафою знаходиться велике двоспальне ліжко. Навпаки неї на стіні висить маленький телевізор з супутниковими каналами.

Номер слайду 13

Зразок усної теми My flat

Номер слайду 14

MY FLATMy family and I live in a block of flats in the centre of the town. We are lucky to live on the third floor so we do not have any problems if the lift breaks down. Our flat is very comfortable: we have two bedrooms, a sitting room and a kitchen. We spend most of our time as a family sitting and talking in the kitchen where we prepare our food. We usually use our sitting-room to entertain guests and it is my favourite room in the flat because it is always nice and cheerful. There are lots of paintings on the walls of the sitting-room and the bookshelves are full of literary classics which have been in my family for a long time. We have a sofa, two comfortable armchairs and a large table in the sitting-room. The room is covered in warm pink wall-paper which makes it a very inviting room to sit in. I share my bedroom with my sister and I also like this room. We have decorated our room with a variety of pictures and have made it very cozy looking. We also have a bathroom and a toilet so this makes our flat very convenient and luxurious. We are fortunate that we have very nice neighbors surrounding us so this makes living in a flat very easy and enjoyable.

Номер слайду 15

МОЯ КВАРТИРАМоя сім'я і я живемо в житловому будинку в центрі міста. Нам пощастило жити на третьому поверсі, тому у нас немає проблем, якщо ліфт ламається. Наша квартира дуже зручна: у нас є дві спальні, вітальня і кухня. Ми проводимо більшу частину нашого часу в колі сім'ї сидячи і розмовляючи на кухні, де ми готуємо нашу їжу. Ми зазвичай використовуємо нашу вітальню, щоб розважити гостей, і це - моя улюблена кімната в квартирі, тому що це тут завжди добре і весело. На стінах вітальні багато картин, а книжкові полиці повні книг літературної класики, які давно належать моїй сім'ї. У вітальні є диван, два зручних крісла і великий стіл. Кімната обклеєна рожевими шпалерами теплих відтінків, які роблять її дуже привабливою. Я ділю свою спальню з моєю сестрою, і мені також подобається ця кімната. Ми прикрасили нашу кімнату безліччю картин - і вона виглядає вельми затишно. У нас також є ванна і туалет, що робить нашу квартиру дуже зручною. Нам пощастило, що у нас дуже хороші сусіди, це робить проживання в квартирі легким і приємним.

Номер слайду 16

pptx
Додано
22 листопада 2020
Переглядів
5326
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку