Завдання:1. Корекційно-освітні:повторити і закріпити основні знання і вміння за темами, вивченими раніше «способи нарізання овочів і фруктів», «приготування вінегрету».2. Корекційно-розвиваючі:розвивати вміння планувати свою роботу, використовувати отримані знання на практиці, раціонально використовувати час.корекція і розвиток мовного, зорового, слухового, дотикового сприйняття;розвиток творчих здібностей учнів при приготуванні та оформленні готових страв.3. Корекційно-виховні:дотримуватись правил техніки безпеки під час приготування їжі;виховувати вміння працювати самостійно;виховувати охайність в роботі;- виховувати в учнів бажання працювати та отримати професію в майбутньому.
Десерт. Десе́рт (от фр. dessert) — заключна страва , яка подається для отримання приємних смакових відчуттів в кінці обіду або вечері, зазвичай — солодкі смаколики. Десерти подаються в спеціальних десертних тарілках. Їдять, як правило, десертною ложкою. Десертний стіл також сервірується десертним ножем та десертною виделкою.