Презентація "На гостини до вітамінки"

Про матеріал
Презентація для 5 кл. спеціальної школи. Тема "На гостини до вітамінки" закріплення раніше набутих знань (види нарізки овочів та фруктів різними способами) та самостійному приготуванню фруктового салату.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: «На гостини до вітамінки»

Номер слайду 2

Мета заняття:формування і закріплення отриманих раніше знань, умінь, навичок;ознайомлення учнів з асортиментом десертів;формування готовності до самостійного життя.

Номер слайду 3

Завдання:1. Корекційно-освітні:повторити і закріпити основні знання і вміння за темами, вивченими раніше «способи нарізання овочів і фруктів», «приготування вінегрету».2. Корекційно-розвиваючі:розвивати вміння планувати свою роботу, використовувати отримані знання на практиці, раціонально використовувати час.корекція і розвиток мовного, зорового, слухового, дотикового сприйняття;розвиток творчих здібностей учнів при приготуванні та оформленні готових страв.3. Корекційно-виховні:дотримуватись правил техніки безпеки під час приготування їжі;виховувати вміння працювати самостійно;виховувати охайність в роботі;- виховувати в учнів бажання працювати та отримати професію в майбутньому.

Номер слайду 4

Десерт. Десе́рт (от фр. dessert) — заключна страва , яка подається для отримання приємних смакових відчуттів в кінці обіду або вечері, зазвичай — солодкі смаколики. Десерти подаються в спеціальних десертних тарілках. Їдять, як правило, десертною ложкою. Десертний стіл також сервірується десертним ножем та десертною виделкою.

Номер слайду 5

Складові нашого десерту

Номер слайду 6

Загадка 1 Їх люблять дорослі і діти,І мавпочки всі на світі,Вони на пальмі дозрівають,З теплих країн до нас припливають!

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Загадка 2 Саме з кулачок,Червоний бочок,Помацати – гладеньке,Відкусиш – солоденьке.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Загадка 3 Він схожий на кефір,але схожості не вір. Може бути солоденьким, а кефір – кисленьким.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Необхідні пристосування для приготування десерту:1. Ніж2. Дощечка для нарізання3. Тарілочка, ложка для подачі десерту.

Номер слайду 13

Техніка безпеки під час роботи з ножем

Номер слайду 14

Процес підготовки: 1. Витерти стіл.2. Приготувати посуд та пристосування для нарізання.3. Помити руки, фрукти.

Номер слайду 15

Технологія приготування десерту1. Почистити банан2. Почистити та видалити насінневу частину яблука.3. Порізати банан та яблуко на невеликі шматочки.4. Перекласти порізані овочі до тарілочки (креманки).5. Заправити порізані овочі йогуртом (морозивом, збитими вершками).6. СМАЧНОГО!!!

pptx
Пов’язані теми
Технології, 5 клас, Матеріали до уроків
Інкл
Додано
8 квітня 2021
Переглядів
616
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку