Презентація на граматичну тему "Future Simple"

Про матеріал
Презентація на граматичну тему "Future Simple" В презентації подано матеріал про те, що це за час, коли і для чого ми його вживаємо. Повністю розписані маркери часу , а також як утворюємо стверджувальне, питальне та заперечне речення
Зміст слайдів
Номер слайду 1

(майбутній неозначений час)Future Simple

Номер слайду 2

Використання Future Simple. Future Simple використовується для описання поодиноких, повторюваних або послідовних дій у майбутньому. He will come here tomorrow. – Він прийде сюди завтра. I will run every morning next summer. – Наступного літа я буду бігати кожного ранку. They will go to the cinema, buy some snacks, and watch good movie next Monday. – Наступного понеділка вони підуть у кіно, придбають щось перекусити та будуть дивитися хороший фільм.

Номер слайду 3

Future Simple використовується для вираження припущень або здогадок про майбутні дії або події. В такому випадку Future Simple часто використовується в складних реченнях, де перша частина виражена дієсловом в Present Simple: think (думати, вважати), believe (вірити), expect (очікувати), be afraid (боятися), be sure (бути впевненим) або ж прислівниками: probably (можливо), perhaps (мабуть), certainly (безумвно, точно) тощо. I think he will win this competition. – Я думаю, він виграє це змагання. I’m afraid she won’t come here on time. – Боюся, що він не прийде вчасно. Probably they will find the way out. – Можливо, вони знайдуть вихід

Номер слайду 4

Future Simple використовується для вираження обіцянок, описання чиїхось сподівань та надій щодо майбутнього. Часто цей час у реченні використовується зі словами: promise (обіцяти), swear (клястися), guarantee  (гарантувати), hope (сподіватися), threat (погрожувати),  warn (попереджати), request (прохати, робити запит), offer (пропонувати). I promise we will go to the seaside next year. – Я обіцяю, що ми поїдемо на море наступного року. We hope he will enter the university. – Ми сподіваємося, що він вступить до університету. She swears she will come home in time. – Вона присягається, що буде вдома вчасно.

Номер слайду 5

Future Simple використовується для вираження того, що неодмінно здійсниться в майбутньому, і на що ми не можемо вплинути. The great storm will be tomorrow. – Завтра буде сильний шторм. Anyway she will fly away. – В будь-якому випадку він полетить геть. The dawn will come soon. – Скоро настане світанок.

Номер слайду 6

Future Simple також виражає спонтанні, миттєві рішення або дії, які не були заплановані заздалегідь, а тільки-но спали на думку. I will take this dress. – Я візьму цю сукню. (незапланована покупка в магазині)We will go there right now! – Ми підемо туди прямо зараз! (емоційне рішення)I will paint this table. – Я пофарбую цей стіл. (рішення прийняте спонтанно, дивлячись на стіл)

Номер слайду 7

Маркери часу:tomorrow – завтраthe day after tomorrow – післязавтраtonight – сьогодні ввечеріsoon – скороas soon as – як тількиlater – пізнішеnext week – наступного тижняnext month – наступного місяцяnext year – в наступному році, наступного рокуnext century – в наступному сторіччіin a week – через тижденьin a month – через місяцьin three year – через три рокиin two days – через два дніin one of these days – в один з цих днів

Номер слайду 8

Стверджувальне речення. Future Simple (Future Indefinite) утворюється за допомогою допоміжного дієслова will та форми простого інфінітиву без частки to. Дієслово to be в простому майбутньому часі використовується в формі will be . В сучасній англійській для всіх осіб будь-якого числа використовується тільки will й це не вважається помилкою. Але shall ще можна зустріти в газетах, старих або офіційних текстах, в художній літературі.

Номер слайду 9

Заперечне речення. В заперечних реченнях в Future Simple додається заперечна частка not після допоміжного дієслова will або shall. Загальний порядок слів у реченні не змінюється. I will not go for a walk tomorrow. – Я не піду завтра на прогулянку. My husband will not buy this ring for me. – Мій чоловік не придбає для мене цю каблучку.

Номер слайду 10

Питальне речення. Утворення загального питання в Future Simple відбувається шляхом винесення допоміжного дієслова will або shall на початок речення перед підметом. Will I go for a walk tomorrow? – Я піду завтра на прогулянку?Will my husband buy this ring for me? – Мій чоловік придбає для мене цю каблучку?

pptx
Додано
6 травня 2021
Переглядів
762
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку