Презентація на літературний конкурс "Проба пера"

Про матеріал
Презентація містить авторські вірші на різноманітну тематику, які можна використовувати на уроках літературного читання при вивченні тієї чи іншої теми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Беївський НВК: Беївська загальноосвітня Школа І-ІІІ ступенів- Беївський дошкільний Навчальний заклад. Матеріали на районний. Конкурс “Проба Пера”Підготувала:учениця 4 класу. Беївського НВКГришко Анна. Керівник Гришко А. А.2020 рік

Номер слайду 2

Прізвище, ім‘я, по батькові Гришко Анна Володимирівна. Місяць, рік народження 25.02.2008р. Домашня адреса вул. Гудимівська, 8 с. Беєве, Липоводолинського району, Сумської областіБеївський НВК 4 клас. Вірші, проза, гумор, пісні (підкреслити)З якого року пишете: з 2013р. Контактний телефон +380 96 178 66 89 АНКЕТА УЧАСНИКА РАЙОННОГО ЛІТЕРАТУРНОГО КОНКУРСУ«Проба пера»

Номер слайду 3

Сніжок. Сніжок рипів і сипався. На поле і на гай…Він поспішав, задихався:«Малеча, не зівай!Хурделиця запрошує,Гайда на саночки!Вже снігом припорошуєДерева і садки!Швиденько одягаймося. Й чимдуж на гірку йдем!І разом всі пограймося. В такий чудовий день!”

Номер слайду 4

Україночка. Я – україночка, я – дівчинка перлинка,У моїх косах мак, барвінок і чебрець. Від діда-прадіда я справжня українка,І не зведу свого я роду нанівець!Пісні співаю слов΄їними словами,Плету вінок і вишиваю залюбки!І йду назустріч я тернистими стежками,Аби крізь терни шлях до зірочок знайти!

Номер слайду 5

Пташиночка. На гілочці, присипаній білесеньким сніжком,Гойдалася пташиночка там, за моїм вікном. Вона дивилась жадібно в віконечко моє,Немов питала жалібно: “Поїсти в тебе є?”А вітер злий розгойдував і пір΄ячко жбурляв,Злетіть хотіла пташечка, та вітер не пускав. Вдягла я шапку, вкуталась, узула чобітки, Й пішла в садочок вітряний, де мешкають пташки. Прогнала злую віхолу і вітер полетів. Зарадила я лихові серед колючих зим. Сальця пташкам повісила, зерняток додала,Щоби вже так не мучила пташиночку зима!

Номер слайду 6

Матусині очіМатусині очі для мене - святиня,У них я завжди бачу тільки добро. Матуся моя для нас всіх берегиня,У неї в душі живе тільки тепло…Тихенько обійме мене, приголубить,Подивиться ніжно - скресають льоди. Матуся всміхнеться і очі примружить,І потім вже зникнуть залишки біди. Матусині очі не сплять, все мудрують,Чи так, чи не так йдуть життєві шляхи. Матусині очі нам щастя малюють,Матусині очі, як два береги.

Номер слайду 7

Мир. Я хочу жити в праці, шані й мирі,Хай кожен ранок радощі несе!Щоб на землі усі були щасливі,І біль розлук щоб не з΄їдав усе! Обіймемось, брати і сестри, ніжно,Забудем чвари, розбрат і ганьбу!Ви не дивіться на вкраїну грізно,Бо за свободу йдем у боротьбу!Хай буде мир, добро і справедливість!Не лийся, кров, а процвітай, життя!У душах кожного засяє терпеливість,І у минуле згасне вороття!

pptx
Додав(-ла)
Гришко Альона
Додано
22 січня 2021
Переглядів
619
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку