Презентація на основі карток UNICEFUkraine "Дітям про вибухонебезпечні предмети!"

Про матеріал
Презентація на основі карток UNICEFUkraine "Дітям про вибухонебезпечні предмети!" Для дорослих і для дітей правила поведінки з боєприпасами залишаються незмінні — Не підходити! Не чіпати! Якщо побачили такий предмет, одразу телефонуйте 101! Лише фахівці з розмінування ДСНС України можуть визначити, чи боєприпас ще небезпечний. Снаряд, що не розірвався, може вибухнути будь-якої миті та завдати шкоди іншим людям навколо, а не тільки тому, хто проявив необачність. Тож, якщо ви знайшли вибухонебезпечний предмет або ж його уламки, особливо там, де проходили активні бойові дії, були ракетні чи артилерійські обстріли, ні в якому разі не наближайтесь до нього та не чіпайте. Це може коштувати вам життя! Бережіть себе та своїх рідних!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сьогодні важливо дбати про свою безпеку. Тому треба вміти розпізнавати вибухонебезпечні предмети та знати правила поведінки з ними. Дітям про вибухонебезпечні предмети!

Номер слайду 2

Головне правило: побачив незнайомий предмет - Не підходь! Не чіпай! Телефонуй 101!

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Хоч нам це нагадує красивого метелика, це дуже небезпечна міна. Вона невелика, розміром як долоня, може бути зеленою або коричневою. Ця міна може вибухнути, якщо до неї хтось доторкнеться, або навіть сама по собі - раптово. Тому наближатись до такого поганого “метелика” дуже небезпечно. Ця міна може сховатись у траві, біля кущів чи під будинком у тих містах, де була війна. На що схожий цей предмет.

Номер слайду 7

Цей предмет називається граната, бо схожа на фрукт — гранат, який ми добре знаємо. Тільки ця граната небезпечна для людей, адже замість ягідок у неї — механізм, що вибухає. Такі гранати не ростуть на деревах як плоди, але їх можуть приклеїти до стовбурів, заховати серед трави, кущів в парках, лісах, на майданчиках чи навіть у побутових предметах у тих містах, де велись бойові дії. На що схожий цей предмет.

Номер слайду 8

На картинці ви бачите протипіхотну осколкову міну направленої дії. Хоча схожа на безпечні предмети — музичну колонку, старий телевізор на ніжках, радіоприймач, маленьку сумочку, гаманець. Варіантів для порівнянь може бути багато. Ця міна розміром з книжку, зеленого кольору. Вона може бути на землі чи деревах, чи навіть парканах. Підходити до такої міни й тим паче чіпати не можна в жодному разі. Потрібно обережно відійти назад та повідомити дорослих.

Номер слайду 9

На картинці — протипіхотна осколкова міна направленої дії МОН-50. Вона може бути темно-зеленого або темно-коричневого кольору. За розміром — як невелика банка з варенням, зеленим горошком чи газованим напоєм. Міни — дуже небезпечні і можуть сильно нашкодити. Цю, до прикладу, закопують повністю у ґрунт, ззовні залишається тільки пристрій для підриву. Якщо його зачепити, міна вистрибує догори, як жабка, вибухає та вражає множинними дрібними осколками. Тож варто завжди уважно дивитись під ноги.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Де найчастіше трапляються міни? У лісосмугах, біля криниць, на заправках чи у виноградниках. Неочікувано, так? 🌳🏞 🎡 Часом замінованими є неочевидні місця, як-от береги річок, заправки, лісопаркові зони, дитячі майданчики, криниці. Перелік таких місць і територій — нижче на картках.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Лише фахівці з розмінування ДСНС України можуть визначити, чи боєприпас ще небезпечний. Снаряд, що не розірвався, може вибухнути будь-якої миті та завдати шкоди іншим людям навколо, а не тільки тому, хто проявив необачність. ❗️Тож, якщо ви знайшли вибухонебезпечний предмет або ж його уламки, особливо там, де проходили активні бойові дії, були ракетні чи артилерійські обстріли, ні в якому разі не наближайтесь до нього та не чіпайте. Це може коштувати вам життя!

pptx
Додано
11 червня 2022
Переглядів
795
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку