Презентація "На порозі дорослого життя"

Про матеріал
У презентації представлені поняття про різні види зрілості, їх особливості та вимоги. Також виведені підсумки уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

НА ПОРОЗІ ДОРОСЛОГО ЖИТТЯ

Номер слайду 2

Розвиток людини. Розвиток людини відбувається у процесі:росту — фізичні зміни (зросту, ваги, пропорцій тіла);дозрівання — біологічні зміни, запрограмовані генетично (наприклад, статеве дозрівання);навчання — відносно стабільні зміни, що відбуваються у процесі набуття досвіду.- це якісні фізіологічні та психологічні зміни, що тривають від народження до досягнення зрілості.

Номер слайду 3

Виділяють три складові зрілості: фізіологічну (біологічну), психологічну, соціальну.

Номер слайду 4

Ознаки фізіологічної зрілостізавершення фізичного росту;формування статури за жіночим або чоловічим типом;набуття здатності зачати і народити дитину. Статева зрілість настає дещо раніше, ніж біологічна. З цим пов’язані ризики підліткових вагітностей як для матері, так і для дитини.

Номер слайду 5

Ознаки психологічної зрілостіЕмоційної:контроль за виявом емоцій;уміння висловлювати почуття;уміння долати тривогу, невдачі, керувати стресами.Інтелектуальної:уміння прогнозувати розвиток подій і приймати рішення;розвинене критичне і абстрактне мислення, креативність (творче мислення);уміння дискутувати за допомогою аргументів. Духовної:пріоритетність духовних цінностей;усвідомлення важливих принципів, життєвої місії та сенсу життя. Щоб досягти повної зрілості, людина має стати дорослою не лише біологічно, а й «вирости» емоційно, інтелектуально і духовно.

Номер слайду 6

Ознаки соціальної зрілостіМоральна зрілість — уміння розрізняти добро і зло, діяти відповідно до прийнятих у суспільстві соціальних норм. Правова зрілість — набуття усіх громадянських прав і повна юридична відповідальність. В Україні вік досягнення правової зрілості — 18 років.

Номер слайду 7

Соціальні ролі і життєві навички

Номер слайду 8

pptx
Додано
8 вересня
Переглядів
104
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку