Презентація на тема "Італія у міжвоєнний період"

Про матеріал
Презентація на тема "Італія у міжвоєнний період" для учнів 10 класу Наслідки Першої світової війни для Італії Криза довіри до інститутів парламентаризму та монархії Беніто Муссоліні
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Італія

Номер слайду 2

Наслідки Першої світової війни для Італії{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Людські втрати. Більше 700 тис. чол. загинули, 1 млн залишилися каліками, 1,5 млн потрапили в полон. Фінансові втрати. Більше 65,5 млрд лір золотом;Зовнішній борг США та Великій Британії – 4 млрд дол.

Номер слайду 3

Криза довіри до інститутів парламентаризму та монархіїСлабкість італійського уряду. Слабкість італійської монархіїПроблема фронтовиків. Страйковий рух, захоплення заводів. Аграрна революція. Погіршення становища більшості населення. Загострення боротьби між політичними партіями

Номер слайду 4

Дж. Джолітті

Номер слайду 5

“Все в державі, все для держави, і нічого поза державою”Б. Муссоліні

Номер слайду 6

Фашизм. Слово «фашизм» походить від італійського слова fasces (іт. fascio) (Фасції - зв'язка прутів, яку несли ліктори перед римськими магістратами і яка була символом державної влади).

Номер слайду 7

Символ фашистів — сокира зі зв’язкою прутів, що у стародавньому Римі символізували владу магістратів

Номер слайду 8

Беніто Муссоліні (1883-1945 рр.) — лідер(дуче) фашистського руху в Італії

Номер слайду 9

Б. Муссоліні на чолі маршу на Рим

Номер слайду 10

Б. МуссолініВиступ з трибуни

Номер слайду 11

Корпоративна система. Корпоративізм — вид соціальної організації суспільства, що характеризується наявністю твердої ієрархічної системи влади, у якій одержавлені корпорації, що об’єднують робітників і підприємців за галузевою ознакою, тримають під контролем практично все економічне і соціальне життя країни.«Корпоративна держава» — одна з форм авторитарного політичного режиму, ідеологи якого розглядають державу як сукупність корпорацій, що виконують певні соціальні функції. Основний зміст системи:Інтереси нації вище інтересів окремої людини;Інтереси нації виражає фашистська держава;Примирення державою різноманітних суспільних інтересів.

pptx
Додав(-ла)
Stetsyuk Tania
До підручника
Всесвітня історія (профільний рівень) 10 клас (Ладиченко Т.В., Осмоловський С.О.)
Додано
2 грудня 2020
Переглядів
3102
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку