Презентація на тему "А що таке компютер?"

Про матеріал
Презентація яка коротко пояснює що таке компютер. Презентація має картинки. Пропонований час 20 хв на роботу з нею.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

А що таке комп'ютер?А на кого схожий комп'ютер? Мабуть, на людину. Комп'ютер теж, як і людина, працює з інформацією. 

Номер слайду 2

Комп'ютер – це електронний пристрій, призначений для опрацювання даних різного типу. Термін «комп'ютер» походить від латинського слова computo – лічу, обчислюю.  

Номер слайду 3

У чому тобі може допомогти комп'ютер?Ти зустрічаєш комп'ютери майже всюди. Ці розумні машини стали надійними помічниками сучасній людині. Усі дії комп'ютер виконує дуже швидко. Швидкодія — це одна з найважливіших якостей комп'ютера. Дізнаємося, як комп'ютер використовують у навчанніНавчання — це наполеглива праця. Сьогодні школярам стає в пригоді комп'ютер. Комп'ютер допомагає розв'язувати задачі з математики. Адже він уміє робити різні обчислення.

Номер слайду 4

Ще допомагає у. Комп'ютер допоможе знайти будь-які відомості. Адже він уміє працювати у Всесвітній мережі Інтернет. Комп'ютер допоможе створити й розфарбувати малюнок до уроку малювання. Адже він уміє добре малювати. Комп'ютер допоможе під час вивчення будь-якої мови. Адже він уміє знаходити в тексті помилки і пропонує виправити їх.

Номер слайду 5

Правила поводження за комп'ютером

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Пристої введення та виведення. Ти вже знаєш, що комп'ютер допомагає людині працювати з інформацією. Як же вона потрапляє до комп'ютера?Інформація може вводитись у комп'ютер за допомогою клавіатури та миші. Вони є пристроями введення. Для виведення результату роботи на папір комп'ютер повинен мати ще один пристрій виведення — принтер. А як комп'ютер повідомляє про результат своєї роботи? Він виводить його на екран монітора. Монітор — це пристрій виведення.

Номер слайду 10

 Складові комп'ютера. Ти напевне вже бачив комп'ютер. А чи знаєш ти, з яких частин він складається?Запам'ятай назви основних складових комп'ютера.1.  Системний блок.2.  Монітор.3.  Клавіатура.4.  Миша.

Номер слайду 11

Дякую за увагу!Підготував вчитель Givian Viktor

pptx
Додав(-ла)
Floppa Viktor
Додано
7 грудня 2022
Переглядів
1164
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку