Презентація на тему "Алтимат фризбі. Перше знайомство."

Про матеріал
Для учнів 5 класу НУШ. Знайомство учнів з новим модулем алтимат фризбі та історією виникнення даної гри. Початкове ознайомлення з ціллю та правилами гри.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

АЛТИМАТ ФРИЗБІ. ПЕРШЕ ЗНАЙОМСТВО.

Номер слайду 2

Привіт!Давайте знайомитися!Я – диск фризбі. Я дуже люблю літати, тому беру активну участь в деяких іграх. Одна з яких має назву АЛТИМАТ ФРИЗБІ. Саме з нею я хочу сьогодні вас познайомити.

Номер слайду 3

ТРІШЕЧКИ ІСТОРІЇ: Народився я в Америці в кінці 40-х років ХХ століття. Моїм пращуром була металева банка з-під пирогів, що випікала компанія Frisbie Pie Company , та яку любили у вільний час кидати один одному студенти Єльського університету , викрикуючи « фрісбі». Моїм винахідником став Уолер Федерік Моррісон. В він 1948 придумав зробити з пластику «літаючу тарілку», яка зовні нагадувала НЛО. Проте цей диск був не вдалим і в 1955 році , після деяких вдосконалень та експерементів , зроблена Моррісоном тарілка стала непогано літати над землею і зватися Pluto Platter. А згодом мене перейменували в ФРИЗБІ…

Номер слайду 4

В Україну я потрапив в 90-х роках ХХ століття. Мене привезли американські волонтери, які приїхали працювати до Києва. Я сподобався тутешнім студентам і швидко тут прижився, як і деякі ігри з моєю участю, наприклад алтимат фризбі.

Номер слайду 5

АЛТИМАТ ФРИЗБІ –це командна гра з літаючим диском, де гравці не торкаються один одного. Це унікальна гра, в якій роль суддів виконують самі гравці. Вони самі відповідають за дотримання правил і розв’язують суперечливі ситуації. В алтимат фризбі є навіть термін «ДУХ ГРИ» Кожен гравець бере відповідальність за чесну гру, у цьому й полягає ідеологія духу гри. Суддів немає навіть на чемпіонатах Європи та світу.

Номер слайду 6

В алтимат фризбі можна грати на траві, на піску, та навіть в залі, за умови, що буде велика площа , на яку нанесена відповідна розмітка. Для гри потрібно прямокутне поле, яке поділено на 3 частини: Центральна частина поля (65 на 35 метрів), до якої з коротших боків прилягають залікові (гольові) зони (35 на 22 метри)Центральна частина поля залікова (гольова) зона Залікова (гольова) зона

Номер слайду 7

Для проведення гри на полі повинно бути 2 команди в кожній з яких має бути від 5 до 7 гравців. Ціль гри: Пасами довести диск до залікової зони суперника, де його повинен зловити один з гравців команди. Біг з диском заборонено(зловив – зупинився)!

Номер слайду 8

ПОЧАТОК ГРИ. Розіграш кожного очка починається з розміщення команд на передніх лініях своїх гольових зон. Команда оборони вводить диск у напрямку нападаючої команди. Атака починається з того місця, де диск впав і зупинився, або викотився (вилетів) в аут. Після кожного голу команди міняються сторонами поля, і лише тоді може проходити зміна гравців на полі. Команді зараховується очко, коли гравець ловить диск в заліковій зоні суперника. Гра відновлюється після кожного голу команди, при чому диск кидає команда, що виграла попереднє очко. РАХУНОК..

Номер слайду 9

Запам’ятай!Як правило, ігри тривають близько 100 хвилин, та граються до 17очок

Номер слайду 10

РУХ З ДИСКОМДиск може передаватися за допомогою пасу (обов’язково в повітрі) товаришу по команді. Піймавши диск, гравець повинен якнайшвидше зупинитися , не змінюючи напрям руху. Дозволяється обертатися на місці на одній нозі . Захисник, що прикриває гравця, який кидає, рахує від 1 до 10 з перервою в 1 секунду. Тільки одна людина може прикривати гравця з диском, інші не повинні перебувати ближче 3 метрів від нього. Відстань між гравцем в атаці і захисником не може бути меншою, ніж діаметр диску.

Номер слайду 11

ФОЛИ (ПОРУШЕННЯ). Умисний контакт між гравцями заборонений. Заважати руху гравців не можна. Якщо в результаті порушення відбувається втрата диска, то гра відновлюється так, ніби втрати не було. ДИСК ПЕРЕХОДИТЬ ДО ІНШОЇ КОМАНДИ: Якщо пас не завершився, тобто диск торкнувся землі через поганий пас;Гравець команди в атаці втратив його;Диск опинився за полем;Диск був перехоплений, або збитий суперником;Якщо захисник дорахував до 10, але пас не був зроблений. У цьому випадку команда оборони отримує диск і переходить в напад.

Номер слайду 12

ОСЬ І ВСЕ НА СЬОГОДНІ. АЛЕ ЦЕ ЛИШЕ ПОЧАТОК НАШОГО ЗНАЙОМСТВА З АЛТИМАТ ФРІЗБІ. СПОДІВАЮСЬ ВИ ЗАПАМ’ЯТАЛИ СЬОГОДНІШНЮ РОЗПОВІДЬ? А ДАВАЙТЕ ПЕРЕВІРИМО! Дайте відповіді на запитання: 1. Чим грають в алтимат фризбі? 2. Скільки гравців повинно бути в кожній команді? 3. Скільки часу триває гра? 4. На скільки частин поділене поле для гри? 5. Хто виконує роль суддів у даній грі?ВСІМ ДЯКУЮ ЗА УВАГУ! ДО НАСТУПНОЇ ЗУСТРІЧІ!

pptx
Додано
6 грудня 2023
Переглядів
303
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку