Презентація на тему: «Асортимент тканин для виготовлення спідниці»

Про матеріал
Презентація на тему: «Асортимент тканин для виготовлення спідниці». Ознайомлення учнів з видами тканин для виготовлення спідниць
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Державний навчальний заклад «Запорізьке вище професійне училище моди і стилю». Презентація на тему:«Асортимент тканин для виготовлення спідниці»Виконавець: Бондаренко Оксана Анатоліївна – викладач предмета «Матеріалознавство»

Номер слайду 2

Асортимент тканин для виготовлення спідниціМета: Засвоєння асортименту тканин для виготовлення спідниці

Номер слайду 3

Асортимент тканин для виготовлення спідниці     Основні текстильні матеріали для одягу можуть бути  натуральні або хімічні в залежності від сезонного призначення спідниці, моделі і конструкції. Натуральні тканини (бавовняні, лляні, шовкові) мають позитивні якості і переваги, вони антиалергічні, антисептичні, гігроскопічні. Одяг, виготовлений з тканин натурального походження, добре пропускає повітря (повітропроникність), легкий та комфортний.

Номер слайду 4

 Літні тканини для виготовлення спідниць    Літні тканини  виготовляють з натуральних бавовняних, лляних, шовкових тканин або штучних і синтетичних тканин.

Номер слайду 5

Літні тканини для виготовлення спідниць Ситець – бавовняна  тканина полотняного переплетення,  гладкофарбована, набивна.

Номер слайду 6

Літні тканини для виготовлення спідниць. Маркізет – легка, тонка, прозора бавовняна або шовкова тканина полотняного переплетення, набивна, біла або гладкофарбована.

Номер слайду 7

Літні тканини для виготовлення спідниць Штапель – м’яка, легка, шовковиста тканина з бавовняної і віскозної пряжі (50% на 50%), паро- та повітропроникна, гігроскопічна, гіпоалергенна, приємна прохолодна на дотик, не вигорає на сонці.

Номер слайду 8

Літні тканини для виготовлення спідниць. Котон-стрейч, котон-меморі – тканини саржевого переплетення з бавовняної пряжі і синтетичних волокон еластан, лайкра, спандекс, які додають бавовняній тканині нетипову еластичність.

Номер слайду 9

Літні тканини для виготовлення спідниць. Лляна тканина – виготовляється з лляної пряжі полотняним переплетенням.

Номер слайду 10

Літні тканини для виготовлення спідниць. Атлас – щільна блискуча шовкова тканина атласного переплетення.

Номер слайду 11

Літні тканини для виготовлення спідниць. Креп-сатин – шовкова тканина з характерним блиском дрібновізерунчатого переплетення. За зовнішнім виглядом більш усього нагадує атлас: лицьова сторона – блискуча, гладка; виворітна сторона – матова, зерниста.

Номер слайду 12

Літні тканини для виготовлення спідниць. Крепдешин – шовкова тканина полотняного переплетення, яка виробляється з використанням крепових ниток у пітканні і шовку-сирцю в основі. Щільна тканина, набивна або гладкофарбована.

Номер слайду 13

Літні тканини для виготовлення спідниць. Тафта – щільна тканина з глянцевим блиском, жорстка. За кольором тканина гладкофарбована, тканина переливається і має під різними кутами різноманітні відтінки. По фактурі може бути гладка, жата, набивна.

Номер слайду 14

Для виготовлення демісезонних поясних виробів використовують: Демісезонні спідниці виготовляють з вовняних, напіввовняних, шовкових тканин, трикотажних полотен.

Номер слайду 15

Демісезонні тканини для виготовлення спідниціКреп - тканина із зернистою структурою виготовляється з ниток із дуже великим (креповим) крученням крепового переплетення.

Номер слайду 16

Демісезонні тканини для виготовлення спідниціДіагоналі – щільні, напіввовняні гладкофарбовані тканини, виготовлені з крученої вовняно-лавсанової пряжі діагоналевим переплетенням.

Номер слайду 17

Демісезонні тканини для виготовлення спідниці Трико – це класична тканина, яка має кольорові повздовжні смуги, утворені саржевим або комбінованим дрібновізерунчастим переплетеннями.

Номер слайду 18

Демісезонні тканини для виготовлення спідниціДжинсові тканини виробляють саржевим переплетенням зі змішаної (вовняно-лавсанової, вовняно-капронової пряжі), до якої прикручують бавовняну пряжу, з традиційним джинсовим (меланжевим) ефектом.

Номер слайду 19

Демісезонні тканини для виготовлення спідниціФланелі – це тонкі м’які тканини з одно- або двостороннім начісним ворсом, меланжеві або гладкофарбовані.

Номер слайду 20

Демісезонні тканини для виготовлення спідниціСукно – це тканина полотняного, саржевого, дрібновізерунчастого переплетень з щільним повстяним застилом, утвореним завдяки звалюванню.

Номер слайду 21

Демісезонні тканини для виготовлення спідниці Шотландка – тканина саржевого переплетення пістрявоткана в крупну к літинку з бавовняних, вовняних, синтетичних волокон.

Номер слайду 22

Демісезонні тканини для виготовлення спідниціГабардин – гладкофарбована щільна тканина діагоналевого переплетення з чітким рубчиком, який іде під кутом 75*.

Номер слайду 23

Демісезонні тканини для виготовлення спідниці Твид – вовняна тканина, м’яка на дотик, середньоважка, з невеликим ворсом, виробляється саржевим переплетенням з меланжевої пряжі.

Номер слайду 24

Демісезонні тканини для виготовлення спідниціБукле – фасонні тканини, чистововняні або напіввовняні з вмістом 60, 65, 85 % вовни, дрібновізерунчастих і півторашарових переплетень.

Номер слайду 25

Демісезонні тканини для виготовлення спідниціВельвет – тканина ворсового переплетення з характерними смужками з лицьової сторони, виробляється складним ворсовим переплетенням.

Номер слайду 26

Демісезонні тканини для виготовлення спідниці Трикотаж – трикотажне полотно з щільною фактурою, гладке або з візерунками, помірно розтягується, має гарні теплозахисні властивості, незначне зсідання, міцне забарвлення.

Номер слайду 27

Запитання для закріплення матеріалу1. Які тканини належать до пошиття літніх спідниць?2. Які тканини належать до пошиття демісезонних спідниць? 3. Охарактеризуйте штапельні шовкові тканини.4. Охарактеризуйте тканину вельвет5. У чому полягає складність технологічної обробки тканин з шовкових ниток і пряжі, штучних, синтетичних ниток і пряжі?6. Як відрізнити камвольну тканину від суконної?

pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
10 січня
Переглядів
365
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку