Презентація на тему "Атлантичний океан"

Про матеріал
поширювати та поглиблювати поняття фізико-географічне положення океану; розглянути основні етапи дослідження Атлантичного океану ; охарактеризувати геологічну будову та рельєф дна океану; поглиблювати вміння показувати на карті розташування географічних об’єктів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Атлантичний океан. Презентація на тему

Номер слайду 2

2. Дослідження океану. Першим з філософів античності слово «Атлантичний» вжив у своїх творах грецький історик Геродот.

Номер слайду 3

На думку більшості дослідників доколумбових відкриттів, скандинавські вікінги першими і не раз перепливали океан, досягнувши берегів Американського континенту (вони називали його Вінландом) і відкривши Гренландію і Лабрадор. Подорожі вікінгів

Номер слайду 4

Дослідження океану. Фернан Магеллан. Xристофор Колумб. Кораблі експедиції Магеллана в Магеллановій протоціІсторія дослідження Атлантичного океану поділяється на 3 періоди. У перший період, до 1749 р. (плавання фінікійців, карфагенян, Б. Діаша, X. Колумба, Дж. Каббота, Ф. Магеллана та ін.), зібрані відомості лише про розподіл суходолу і моря.

Номер слайду 5

Дослідження океану. У другий період (1749 -1873 рр.) одержані перші дані про температури води на різних глибинах (Елліс, Дж. Кук, І. Ф. Крузенштерн, Ю. Ф. Лисянський та інші). Третій період — період комплексних океанографічних досліджень з кінця 19 століття й дотепер. Експедиції на кораблях «Челленджер» (1872 - 76 рр.), «Витязь» (1886 - 89 рр.), «Метеор» (1925 - 27 рр., 1929 - 38 рр.), «Діскавері II» (з 1931 р.), дослідження вчених СРСР, проведені під час Міжнародного геофізичного року 1957/58 рр. на кораблях «Обь», «Севастополь», «Ломоносов».

Номер слайду 6

У 1968 році американське судно «Гломар Челленджер» провело дослідження підводних тріщин в земній корі.

Номер слайду 7

Океанографічні дослідження українських вчених Дослідження в океанах і морях ведуть учені Морського гідрофізичного інституту та Інституту біології південних морів Академії наук України. Вчені України особливо детально досліджують Чорне, Азовське, Середземне, Карибське моря, Атлантичний океан. Вивчення змін в акваторіях морів і океанів, пов'язані з їхнім забрудненням, зумовило створення системи контролю і прогнозування стану морських басейнів. Серед міжнародних проектів і програм, в яких беруть участь українські дослідники — вивчення біології природних комплексів антарктичних вод, Карибського моря, атмосферних вихорів у тропічних широтах Атлантичного океану та ін.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

8. Органічний світ Атлантичного океану

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Органічний світ

Номер слайду 12

Органічний світ

Номер слайду 13

Органічний світ. Органічний світ

pptx
До підручника
Географія 7 клас (Чернов Б.О., Стадник О.Г., Миколів І.М.)
Додано
4 серпня 2022
Переглядів
1536
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку