Презентація на тему: "Балет"

Про матеріал
Балет -  один з найвідоміших видів сценічного мистецтва. Від італійського ballare – танцювати. В основі балету лежить сюжет в якому розповідається історія, але артисти не вимовляють жодного слова: вони передають зміст за допомогою рухів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

БАЛЕТ

Номер слайду 2

Балет як вид мистецтва Балет один з найвідоміших видів сценічного мистецтва. Від італійського ballare – танцювати. В основі балету лежить сюжет в якому розповідається історія, але артисти не вимовляють жодного слова: вони передають зміст за допомогою рухів.

Номер слайду 3

Можемо сказати, що танець і пантоміма є основою балету. Танець існує вже багато тисячоліть, а балету всього біля 500 рокiв. Балет народився в Італії, в епоху відродження, де всі свята супроводжувалися веселими танцями. Але класичного вигляду балет набув у Франції Король Людовік XIV видав указ про заснування академії Королівського танцю. Король Людовік XIV танцював в головній партії балету і був центральною фігурою в танці.

Номер слайду 4

В Росії балет став відомий з XIX століття, де з’явилися балетні трупи, а музику створювали видатні, неперевершені композитори П.Чайковський, с.Прокофєв , С.Глазунов, Д.Шостакович та інші.

Номер слайду 5

Балет складають: • Композитор ( музика) • Лібретист (зміст, література) • Балетмейстер (хореографія) Балет виконують: • Балерини • Танцюристи • Кордебалет • Дирижер • Симфонічний оркестр

Номер слайду 6

У балеті є такі номери: сольний танець — варіація сольний танець двох викoнaвців — пa-де-де масовий танець — кoрдебaлет повільний ліричний танець — aдажіо швидкий віртуозний танець — aлегрo

Номер слайду 7

«Лускунчик» – балет Петра Чайковського на дві дії за однойменною казкою Гофмана, (лібрето Маріуса Петіпа). Балет написано на замовлення Дирекції імператорських театрів.

Номер слайду 8

Вперше поставлений 6 (18) грудня 1892 року на сцені Маріїнського театру в Петербурзі.

ppt
Додано
9 вересня 2020
Переглядів
1007
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку