Презентація на тему: "Безпека у громадському транспорті".

Про матеріал

Презентація на тему: "Безпека у громадському транспорті". Розкриває такі питання :які місця у громадському транспорті є найбільш безпечними;порівняння різних види громадського транспорту; пам'ятка безпечної та етичної поведінки у громадському транспорті. 5 клас НУШ підручник Воронцова 2022р.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

§ 6. Безпека у громадському транспорті

Номер слайду 2

У цьому параграфі ви: • дослідите, які місця у громадському транспортіє найбільш безпечними;• порівняєте різні види громадського транспорту;• підготуєте пам’ятку безпечної та етичної поведінкиу громадському транспорті.

Номер слайду 3

Громадський транспорт - це різновид пасажирського транспорту, який надає послуги з перевезення людей за визначеними маршрутами.

Номер слайду 4

Види громадського транспорту

Номер слайду 5

Безпека салону громадського транспорту На жаль, на дорогах нерідко трапляються дорожньо-транспортні пригоди (ДТП). Тому важливо знати, які місця у транспорті (за статистикою) є найбільш безпечними.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ В ЕЛЕКТРОТРАНСПОРТІМіський електротранспорт - це насамперед тролейбуси і трамваї. Вони вважаються безпечнішими від автобусів, тому що рухаються по рейках або вздовж електропроводів і мають ширші та зручніші двері та проходи..

Номер слайду 8

Однак за деяких обставин вагони електротранспорту можуть опинитися під напругою. Якщо ви побачили, що з-під коліс тролейбуса сиплються іскри, або помітили, як хтось зойкнув, торкнувшись металевого поручня, попередьте про це усіх. Не заходьте у вагон, а коли ви вже в ньому, постарайтеся якнайшвидше вийти, не торкаючись металевих частин: поручнів, корпусу, дверей.

Номер слайду 9

Намагайтеся діяти обережно, не штовхати інших пасажирів, адже вони можуть не встояти на ногах і постраждати від ураження електричним струмом.

Номер слайду 10

Прочитайте наведені твердження. Поясніть, з якими ви погоджуєтесь, а з якими - ні. Поясність свою думку.1. Не можна відволікати водія під час руху. 2. В автобусі можна їздити без квитка.3. У транспорті не можна штовхатись і бешкетувати.4. Під час руху слід триматися не за поручень, а за пасажира, який стоїть поруч.5. До виходу треба готуватися заздалегідь, ввічливо запитуючи людей у проході, чи виходять вони на наступній зупинці.

Номер слайду 11

У ВЕСТИБЮЛІ ТА НА ЕСКАЛАТОРІ МЕТРОПОЛІТЕНУ

Номер слайду 12

В Україні метро є у Києві, Харкові та Дніпрі. Вестибюль метрополітену обладнано автоматами та касами для продажу проїзних документів і пропускними пунктами. На видноті розміщено схему метрополітену. Вона допоможе визначити, як доїхати до потрібної станції, де слід зробити пересадку. У вестибюлі завжди є черговий/чергова. За потреби до нього можна звернутися по допомогу.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Прочитайте наведені твердження. Поясніть, з якими ви погоджуєтесь, а з якими — ні.1. Не можна бігти по ескалатору.2. Свої речі можна ставити на поручень.3. Не можна заходити за обмежувальну лінію.4. На ескалаторі треба стояти зліва.5. На платформі можна бігати та гратися.

Номер слайду 15

НА ПЛАТФОРМІ й У ВАГОНІ МЕТРОВ очікуванні поїзда на пероні метро збирається чимало пасажирів. Чемна і спокійна поведінка - запорука їхньої безпеки.

Номер слайду 16

У вагоні

Номер слайду 17

На платформі

Номер слайду 18

Запам'ятайте! 1. Не можна заходити за обмежувальну лінію на платформі (мал. 15).2. На платформі метрополітену заборонено грати в рухливі ігри.3. У вагоні треба сидіти або стояти, міцно тримаючись за поручні (мал. 16).4. Якщо у вагоні відчувається запах диму, слід негайно повідомити про це машиністові. для цього в кожному вагоні є кнопка зв'язку з машиністом

Номер слайду 19

1. Назвіть номери найменш безпечних місць у маршрутному таксі. Мозаїка завдань

Номер слайду 20

2. Оберіть речі, які можуть стати небезпечними у переповненому транспорті. обґрунтуйте свою думку.

Номер слайду 21

3. Намалюйте світлофор і напишіть біля зеленого кружечка те, що ви вже добре засвоїли, а біля червоного - те, що вам потрібно краще вивчити.

Номер слайду 22

4. Оцініть свої досягнення. А) я знаю, де розташовані найбільш безпечні місця у громадському транспорті . ☆☆☆Б) я знаю, як правильно поводитися у громадському транспорті. ☆☆☆

Номер слайду 23

Домашнє завдання 1. Опрацювати § 6. ст. 47 - 552. Виписати правила поведінки у шкільному автобусі3. Виконати тести за посиланням:

pptx
Додано
8 жовтня 2023
Переглядів
1463
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку