Презентація "Протидія торгівлі людьми".

Про матеріал
- формувати поняття про протидію торгівлі людьми, дитячу безпритульність і бездоглядність; - дізнаєтесь про небезпечні ситуації, пов'язані з торгівлею людьми; - проаналізуєте наслідки безпритульності бездоглядності для здоров'я і життя дітей; - знатимете, як уникнути небезпечних ситуацій та запобігти насиллю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Протидія торгівлі людьми. Дитяча безпритульність і бездоглядність. Небезпека залучення до деструктивних соціальних угруповань. Загроза тероризму. Н. ШУТКО

Номер слайду 2

Вправа « Мікрофон». Назвіть небезпеки соціального походження. Які права мають діти ?Чому важливо захищати такі права?

Номер слайду 3

Через складну економічну ситуацію, високий рівень безробіття, громадяни стають жертвами торговців людьми. Купівля та продаж людей для примусової праці або сексуальної експлуатації — злочин, який карається законом. Той, хто вербує, викрадає, перевозить, передає, приховує людей примусово з метою експлуатації — злочинець. Він порушує права людини. Щороку тисячі чоловіків, жінок і дітей в усьому світі стають жертвами торгівлі людьми на батьківщині або після виїзду за кордон.

Номер слайду 4

Робота з підручником (в групах). Обговорення. Міфи і факти про торгівлю людьми. (ст. 128 - 129).

Номер слайду 5

Якщо ви плануєте в майбутньому навчатися чи проходити практику, працювати чи відпочивати за кордоном, навчіться протидіяти можливій небезпеці. Запам’ятайте правила безпечної поведінки:1. НЕ довіряйте рекламі та оголошенням фірми, якщо не вказано її повної назви, адреси, номера ліцензії та органу ліцензування, що її видав.

Номер слайду 6

2. НЕ ведіть переговори про навчання чи працевлаштування наодинці з агентом. Запросіть взяти участь у переговорах довірену особу — юриста або когось із близьких.

Номер слайду 7

3. НЕ користуйтеся послугами незнайомих осіб, які пропонують оформити виїзні документи.

Номер слайду 8

4. НЕ укладайте контракт, якщо він не містить таких обов’язкових відомостей: назва країни перебування, ім’я та прізвище роботодавця або адреса й реквізити фірми, вид і умови праці та її оплати, термін дії контракту. Контракт має бути складено зрозумілою для вас мовою у двох примірниках, один з яких залишається у вас.

Номер слайду 9

5. НЕ довіряйте за жодних обставин нікому документів, що засвідчують вашу особу.

Номер слайду 10

Якщо опинилися у скрутному становищі за межами України, звертайтеся по допомогу до: Посольства або Консульства України у країні перебування, де вам допоможуть одержати документи, що засвідчують вашу особу, і повернутися на Батьківщину;Національного товариства Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

Номер слайду 11

Завжди можна зателефонувати за номерами:527 — безкоштовна «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми;800-505-50-10 — Національна «гаряча лінія» для українців, які збираються за кордон.

Номер слайду 12

Дитяча безпритульність і бездоглядність. Безпритульні діти — це діти, покинуті батьками, а також діти, які самі залишили родину або дитячі заклади і не мають місця проживання. Майже всі так звані діти вулиці стають жертвами злочинців, а згодом і самі стають злочинцями. Серед багатьох небезпек, які чатують на безпритульних і бездоглядних підлітків, — торгівля дітьми.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Моделюйте — набувайте життєвих навичок1. Що порадите друзям, які вперше їдуть за кордон, щоб вони почувалися безпечно за межами країни?2. Уявіть себе співробітником правоохоронних органів України. Яких профілактичних заходів вживатимете, щоб ліквідувати дитячу безпритульність і бездоглядність?3. Розгляньте малюнки. Як діяти дітям у наведених ситуаціях?

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Деструктивними (від латинського слова destructio, що означає «руйнування») називають організації або групи, які застосовують до членів угруповання методи маніпулювання, щоб вербувати і контролювати думки, почуття, поведінку членів організації.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Терор, тероризм (від латинського слова terror — «страх», «жах») — це політика залякування, придушення насильницькими діями політичних супротивників чи конкурентів, нав’язування певних правил поведінки тощо

Номер слайду 19

Найчастіше трористи закладають вибухові пристрої в багатолюдних місцях.

Номер слайду 20

Якщо ви знайшли підозрілий предмет:

Номер слайду 21

Якщо ви знайшли підозрілий предмет у громадському транспорті:запитайте оточуючих, чий він;якщо власника не виявили, повідомте водія.

Номер слайду 22

Якщо ви знайшли підозрілий предмет у під’їзді:спитайте в сусідів, якщо власника не встановлено, повідомте правоохоронців.

Номер слайду 23

Якщо ви знайшли підозрілий предмет у школі:повідомте вчителя чи директора.

Номер слайду 24

Правила поведінки в разі захоплення в заручники

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Моделюйте — набувайте життєвих навичок1. Розгляньте фотоілюстрації. Як діятимете в наведених ситуаціях?

Номер слайду 27

Номер слайду 28

https://naurok.com.ua/test/protidiya-torgivli-lyudmi-dityacha-bezpritulnist-i-bezdoglyadnist-376338.html

Номер слайду 29

Використано матеріали інтернету.

pptx
Пов’язані теми
Основи здоров’я, Презентації
Інкл
Додано
10 жовтня 2023
Переглядів
994
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку