Презентація на тему: "Будова скелета людини. З'єднання кісток"

Про матеріал
Метою створеної презентації є допомога вчителю при викладанні нового матеріалу, надання можливості детально показати за допомогою презентації основні відділи скелета людини, його особливості; підвести учнів до висновку про подібність і відмінність між скелетами людини і тварин; розвивати вміння порівнювати, аналізувати навчальний матеріал і засвоювати значну кількість інформації за короткий час , встановлювати причинно - наслідкові зв’язки між науковими фактами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Будова скелета людини. З’єднання кісток

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

 Підведемо підсумки уроку: СКЕЛЕТ ЛЮДИНИ АБО КІСТЯК ЛЮДИНИ -це тверда структура, утворена сукупністю кісток, яка служить опорою людського тіла. При народженні скелет людини містить близько 270 кісток ; до досягнення дорослого віку кількість кісток зменшується приблизно до 206, за рахунок зрощення ряду дрібних кісток. Однак в цілому кількість кісток залежить від анатомічних особливостей ; наприклад, в окремих людей наявна більша, ніж звичайно, кількість ребер чи хребців. Маса скелета, в середньому, становить близько 20 % від загальної маси тіла.

Номер слайду 19

ФУНКЦІЇ СКЕЛЕТУ Кістяк виконує опорну функцію, захищає від механічних ушкоджень мозок і внутрішні органи, бере участь у здійсненні рухів. Кістяк сприяє підтримці на визначеному рівні мінерального складу крові. Кістки є місцем розташування червоного кісткового мозку, що відноситься до кровотворних органів

pptx
Додано
15 листопада 2021
Переглядів
6668
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку