Презентація "Значення травлення. Система органів травлення"

Про матеріал
Презентація "Значення травлення. Система органів травлення" розроблена відповідно до підручника Соболь В.І.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Травлення людини

Номер слайду 2

Травлення людинисукупність фізичних і хімічних процесів, що здійснюють переміщення й перетворення складних речовин на прості з подальшим їх всмоктуванням у кров і лімфу та видаленням неперетравлених решток.

Номер слайду 3

Види травлення автолітичне травлення - травлення у новонароджених упродовж перших 4–5 місяців здійснюється завдяки ферментам материнського молока;порожнинне травлення - відбувається за участю травних ферментів, що виділяються в травні порожнини рота, шлунка та кишечнику;пристінкове травлення - у тонкому кишечнику травлення відбувається дуже швидко за допомогою ферментів на поверхні клітин ворсинок;симбіонтне травлення - в товстому кишечнику людини травлення здійснюється вже за участю ферментів бактерій і одноклітинних твариноподібних організмів;внутрішньоклітинне травлення зберегли лише лейкоцити, яким властивий фагоцитоз

Номер слайду 4

Основні процеси травлення1.  Фізична обробка їжі 2. Хімічні перетворення їжі 3. Всмоктування їжі 4. Переміщення їжі 5. Видалення решток

Номер слайду 5

Значення травленнязахист організму від чужорідних речовин та мікроорганізмів, які надходять разом з їжею, підтримання сталості умов внутрішнього середовища, сприйняття смакової інформації про довкілля тощо.

Номер слайду 6

ТРАВНА СИСТЕМА ЛЮДИНИ – це сукупність органів, будова і функції яких пристосовані для ефективного здійснення процесів травлення. Ця фізіологічна система людини є наскрізною й складається з травного каналу й травних залоз. 

Номер слайду 7

Оболонки травного каналу. Зовнішня (утворена сполучною тканиною, що захищає травний канал від різних упливів)Середня (формується з двох чи трьох шарів гладких м’язів)Внутрішня (утворена підслизовим і слизовим прошарками)

Номер слайду 8

Функції травної системи

Номер слайду 9

Методи дослідження. Зондування. Ендоскопія. Ультразвукова діагностика. Сканувальна томографія. Рентгенографія 

Номер слайду 10

Домашнє завдання. Параграф 8 прочитати. Дослідницький практикум

pptx
Додано
16 листопада 2021
Переглядів
568
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку