Презентація на тему ''ЧАЙ''

Про матеріал
Презентація на тему ''Чай''. Різновиди чаю: чорний.зелений.білий,червоний.фруктовий.Класифікація чаю
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Історія винекнення чаю. Китайці вживають чай уже протягом 5000 років. Початок покритий легендами, найбільш відома з яких стосується Імператора Шен Нунг. Із легенди про китайську імперію нам відомо, що якось раз Імператор Шен Нунг зібрався випити трохи гарячої води, коли кілька листів з навислої гілки дерева впали йому в чашу, і він вирішив спробувати цю неймовірну комбінацію- він знайшов цей напій дуже смачним і освіжаючим.

Номер слайду 3

У багатьох китайських та індійських легендах оспівується чудодійний кущ із прекрасними біліми квітами та зеленим листям. Але назву цьому кущу першими дали китайці назвавши “Ча”, що означає “молодий листок”. Згодом її запозичили монголи. Які по-своєму вимовляли “цай”, а ми вже запозичили від них.

Номер слайду 4

Одним із самих традиційних видів посуду для чаювання в рамках канонів Піднебесної є“Гайвань”. Це унікальна чашка, яка з'явилася ще в 14-15 столітті , і з тих пір вважається неперевершеною! Фактично це чашка з кришкою, яка встановлена на блюдце. Останнє символізує землю, сама чашка – людину, яка стоїть на землі, а кришка – небо. І лише зв`язок усіх трьох складових може допомогти досягнути гармонії.

Номер слайду 5

Чай багатий вітамінами, серед яких відрізняються великим вмістом вітаміни С, групи В і Р (РР). За вмістом вітаміну С чай поступається лише шипшині. Термічна обробка зменшує кількість вітамінів до мінімуму. У чорному чаї кількість вітаміну С у два рази менше, ніж у зеленому. Вітамін С у поєднанні з танінами робить процес власного руйнування при дії окропу незначним.

Номер слайду 6

Класифікація чаю За походженням – китайський, індійський,цейлонський, японський, африканський, турецький . За способом обробки – зелений, чорний, білий, жовтий, улун (ферментують 3 дні), пуер (ферментують декілька років) , дарджилінг (чайне Шампанське) . На світовий ринок поступає чай таких різновидів і типів: байхові чаї (чорний, зелений, жовтий і червоний); пресовані— таблетовані (чорний і зелений), плиткові (чорний і зелений) і цегляний(зелений); гранульований; у пакетиках для разової заварки; екстраговані чаї — у вигляді концентрованих рідких і сухих, швидкорозчинних (чорний і зелений).

Номер слайду 7

На початку обробки іноді фіксується парою з температурою 170 — 180°С. Окислення продовжується не більше двох днів, після чого зазвичай припиняється нагріванням.

Номер слайду 8

Червоний чай піддається найбільш складній обробці в порівнянні з іншими видами чаю. Його виробництво - трудомісткий процес. Якщо вибудовувати чаї за ступенем ферментації, то червоний знаходиться між зеленим і чорним чаєм. Вживання червоного чаю допомагає успішніше боротися із зайвою вагою.

Номер слайду 9

Білий чай, як і будь-який вид чаю, являє собою оброблені за особливою технологією листя камелії китайської. У випадку з білим чаєм, листя рослини піддаються набагато меншій обробці, що впливає на корисні властивості і смак напою. Вживання білого чаю допомагає підтримувати роботу імунної системи.

Номер слайду 10

Чорний чай - найпопулярніший і найбільш часто споживаний серед видів чаю. Він дуже багатий кофеїном. Листкам дозволяють окислюватися довго, до тих пір поки вони не стануть чорного кольору. Звідси назва "чорний чай". Заварений чорний чай має червонувато-коричневий колір і насичений смак.

Номер слайду 11

М`ятний чай Фруктовий чай Чай з лимоном Квітковий чай

Номер слайду 12

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Василенко Наталья
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
12 лютого 2021
Переглядів
5526
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку