Презентація на тему: Черкаська рідна сторона

Про матеріал

Презентація на тему: Черкаська рідна сторона призначена для прилучати школярів до народних надбань, національної історії, культури, природи рідного краю; вчити любити і поважати працю людей різних професій; виховувати почуття національної гордості за свою Батьківщину, за її історію, культуру, за видатних земляків і гостей Черкаського краю.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Черкаська рідна сторона

Номер слайду 2

Вже дзвінок нам дав сигнал,Працювати час настав. Тож і ти часу не гай,Працювати починай!

Номер слайду 3

Аби хоч крихотку земліІз – за Дніпра мого святого. Святії вітри принесли. Та й більш нічого… Т. Г. Шевченко

Номер слайду 4

Дайте барви, ліси і поля…Найрідніша, як рідна колиска,Наша отча священна земля –Батьківщина моя і твоя… М. Сингаївський

Номер слайду 5

України рідної окраса,Край пісень і золота – зерна,Ти колиска нашого Тараса,Чарівна Черкаська сторона. П. Власюк

Номер слайду 6

Т. Г. Шевченко писав : « …будь моя батьківщина сама бідна, злиденна на землі, і тоді б вона мені здалася краще Швейцарії і всіх Італій. Ті, хто хоч раз бачили нашу країну, кажуть, що бажали б жити і вмерти на її прекрасних полях.»

Номер слайду 7

Сьогодні у нас урок – прес – конференція « Черкаська рідна сторона ».

Номер слайду 8

Черкаську область створено 7 січня 1954 року.

Номер слайду 9

Черкаська область розміщена в центральній частині України, в басейнах річок Дніпра та Південного Бугу, в лісостеповій зоні. Площа 20,9 тисяч квадратних кілометрів.

Номер слайду 10

Черкащина

Номер слайду 11

По – перше , на Черкащині є багато музеїв : обласний краєзнавчий музей в Черкасах, музей історії Корсунь – Шевченківської битви, краєзнавчий музей в Умані, музей – заповідник « Могила Т. Г. Шевченка » в Каневі, літературно – меморіальні музеї : Т. Г. Шевченка в с. Шевченковому Звенигородського району, О. С. Пушкіна і П.І Чайковського в Кам’янці, бібліотека – музей А. П. Гайдара в Каневі. Крім того є багато історичних пам’яток : Чигирин, Холодний Яр, Софіївка і т. д.

Номер слайду 12

Недарма любов до свого краю. Люди свято бережуть в серцях. Земле рідна, я тебе кохаю,Будь благословенна у віках. Ольга Аунівська. КАМ’ЯНЦІ Кам’янко, у сни мої приходишІ тепер уже на схилі літ…Тихо котить Тясмин свої води,Промені блукають серед віт.. Стежкою, що привела до школи,Я ступаю й досі уві сні. Не забудеться й на мить ніколи. Миле місто сонячне мені. Тут звучать Чайковського акорди,Крилами симфоній линуть ввись. Волелюбців слово грізне й горде. Схвалювало Пушкіна колись. Може, і наснагою, і хистом,Кам’янко, завдячую тобі. Скелі Пушкінській і Гроту Декабристів,Вербам, що схилились у журбі. В сни мої приходять знову й знову. Те, до чого вороття нема, -І ласкаве материнське слово,І напутні батьківські слова.

Номер слайду 13

Кам’янщина

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Земле рідна! Мозок мій світлієІ душа ніжнішою стає,Як твої сподіванки і мріїУ життя вливаються моє. Я живу тобою і для тебе,Вийшов з тебе, в тебе й перейду. Під твоїм високочолим небом. Гартував я душу молоду. Хто тебе любов’ю обікраде, Хто твої турботи обмине,Хай того земне тяжіння зрадитьІ прокляттям безвість проковтне!

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Дякую за увагу!

pptx
Додано
25 листопада 2018
Переглядів
1931
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку