Презентація на тему: "Червона книга України. Заповідники, заказники, національні парки та їхнє значення для збереження природи Землі"

Про матеріал

Презентація до уроку природознавства в 5 класі. Тема 3. Людина на планеті Земля. Урок в темі №7 "Червона книга України. Заповідники, заказники, національні парки та їхнє значення для збереження природи Землі".

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема 3. Людина на планеті Земля. Червона книга України. Заповідники, заказники, національні парки та їхнє значення для збереження природи ЗемліПрезентація з природознавства 5 клас Вчитель: Мірошник Л. П.

Номер слайду 2

Очікувані результати навчально-пізнавальної діяльності учнів: Знаннєвий компонентназиває: природоохоронні об’єкти й території свого регіону;наводить приклади: рослин і тварин своєї місцевості, які занесено до Червоної книги України. Діяльнісний компонентпояснює призначення Червоної книги і природоохоронних територій;Ціннісний компонентусвідомлює власну відповідальність за збереження природи;оцінює значення природничих наук для охорони природи.

Номер слайду 3

https://padlet.com/12969larisa/sc19w9lnkalb. Відео до уроку на Padlet «Вивчаємо природознавство»Червона книга України

Номер слайду 4

Сторінки Червоної книги і їх значення. Червоні сторінки– зникаючі види! Білі сторінки – рідкісні види. Жовті сторінки – скорочуються Сірі сторінки – невизначені, маловідомі види. Зелені сторінки з 1971 р. – відновлені види

Номер слайду 5

https://youtu.be/FPGkz. Uz. Vr. BM «Мелітопольська Кам'яна могила» - 41 хв. Природоохоронні території України

Номер слайду 6

Кам'яна́ Могила – національний історико-археологічний заповідникhttps://youtu.be/ek. Zk. M7ii. Bzg. Посилання на відео:«Сім чудес України», 15 хв.

Номер слайду 7

Біосферні заповідникиприродоохоронні науково-дослідні установи з міжнародним статусом. Асканія Нова

Номер слайду 8

Біосферний заповідник Асканія Новаhttps://youtu.be/OJFLVFLa8tkhttps://youtu.be/u. KNr. XAMomt. IВідео за посиланнями:

Номер слайду 9

Біосферний заповідник «Асканія-Нова»ім. Ф. Е. Фальц-Фейна - одне із чудес України

Номер слайду 10

Національні парки Великий Луг — національний природний парк в Україні, в межах Василівського району Запорізької області.

Номер слайду 11

Національний природний парк "Великий Луг"

Номер слайду 12

Творче завдання: Створити власну «Червону книгу» Запорізького краю. Підготувати повідомлення про заповідні території України, Запорізької області.

pptx
Додано
23 травня 2018
Переглядів
5377
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку